Beyzade Haber

“İsrail bu vahşetin bedelini büyük hüsranla ödeyecek”

GÜNDEM

HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın Siyonist İsrail tarafından şehit edilmesine ilişkin bir açıklama yapan ESAM Genel Başkanı Dr. Ertan Yülek, İsrail’in saldırılarına karşı İslam ülkelerine ve bütün insanlığa çağrıda bulundu.

Siyonist İsrail tarafından şehit edilen HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın şehit olmasına ilişkin bir açıklama yapan Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Dr. Ertan Yülek, Sinvar’ın Gazze’de işgalci İsrail çeteleri ile bağımsızlık mücadelesi verirken şehit olduğunu hatırlatarak, “Yine aynı şekilde ömrünü özgür Kudüs ve Filistin davasına adamış Lübnan’ın Müslüman liderlerinden Hasan Nasrallah hain bir suikast ile şehit edilmiştir. Filistin’de ve Lübnan’da Siyonist işgalin eşi görülmemiş vahşi soykırım ve terörünü şiddetle lanetliyor, başta HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar olmak üzere tüm Filistinli ve Lübnanlı şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara karşı İslam ülkeleri ve vicdan sahibi bütün insanlığın topyekûn bir müeyyide ortaya koyması gerektiğini ifade eden Yülek, “Gazze’deki soykırıma karşı mazlum Filistin halkına her türlü desteğin verilmesi bir tercih değil, insani, dini ve vicdani bir zorunluluktur. İnsanlık ve tarih İsrail’in yaptığı soykırımı asla unutmayacak ve İsrail bu vahşetin bedelini büyük bir hüsranla ödeyecektir. İslamiyet’in ilk kıblesi olan Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız ve özgür Filistin devletinin kurulmasına olan inancımız tamdır” dedi.
 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.