Beyzade Haber

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı: 10'u ağır 40 yaralı

DÜNYA

İsrail'de bir kamyonun otobüs durağına dalması sonucu en az 40 kişi yaralandı,10 kişinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bir kamyonun Tel Aviv'in kuzeyinde bir otobüs durağına çarpması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.
İsrail basınının bildirdiğine göre Magen David Adom (MDA) acil servisleri, İsrail'in orta kesimindeki Glilot'ta bir otobüs durağına düzenlenen saldırıyı terör saldırısı olarak nitelendirdi. Saldırıda 40 kişinin yaralı olduğunu açıklandı. Sağlık görevlileri, çok sayıda yaralının tedavi altına alındığını duyurdu.
Acil servislerin bildirdiğine göre, hedef alınan otobüs durağı, İsrail ordusuna ait bir istihbarat eğitim üssü yakınlarında bulunuyor.
Kamyon şoförünün İsrail'in merkezindeki Arap şehri Kalansua'dan İsrail vatandaşı Rami Nasrallah Natour olduğu ve olay yerinde vurularak öldürüldüğü açıklandı. Polis, başka şüphelilerin de kendisine yardım edip etmediğini araştırıyor.
MDA Direktörü Eli Bin, yaralıların çoğunun otobüsteki yolcular olduğunu, diğerlerinin ise kamyonun otobüs durağına çarpması sonucu yaralandığını kaydetti.
Kaynak: NTV
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.