Beyzade Haber

İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den sel uyarısı

GÜNDEM

Meteoroloji uyardı; İstanbul'a bu akşam gök gürültülü sağanak, ani rüzgar ve fırtınayla birlikte geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da akşam vakitlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Beklenen yağış, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla birlikte etkili olacak. Vatandaşlardan sel ve su baskınına karşı önlemlerini almaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yapılan son değerlendirmeler ve alınan son radar görüntülerine göre, İstanbul'da akşam vakitlerinde yerel olarak orta kuvvette sağanak ve yerel dolu yağışı etkili olacak. Söz konusu yağışların ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla birlikte gelmesi bekleniyor. Beklenen yağış nedeniyle ani su baskını ve sel oluşabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı. Ulaşımda aksamalar olabilir uyarısı da geldi.
Meteoroloji şu açıklamayı yaptı:
“Meteoroloji radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta İstanbul'da yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kısa sürede yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.