Beyzade Haber

Kabuğu faydalı deniyordu, yaprağı da faydalı çıktı! Dişe bile iyi geliyor…

SAĞLIK

Son derece faydalı bir besin olan cevizin kabuğu gibi yaprağı da çok fayda sağlıyor. Peki ceviz yaprağı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte ceviz yaprağı faydaları ve kullanım alanları…

Beyni güçlendiren, hafızaya çok iyi geldiği bilinen, aynı zamanda kalp ve damar hastalıkları için de bulunmaz bir nimet olan ceviz, kabuğundan yaprağına kadar her kısmıyla vücudu destekliyor. Kabuğundan yapılan kürlerle saçı destekleyen ceviz, yaprağından yapılan çayla da vücudun birçok kısmını aynı anda destekleyen gıdalardan biri olarak uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Ceviz yaprağının faydaları saymakla bitmezken, araştırmalar özellikle bazı faydaları için düzenli tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki ceviz yaprağı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte ceviz yaprağı faydaları ve kullanım alanları…

Araştırmalara göre, ceviz yaprağından yapılan çay, antioksidan etkiler gösterdiği için vücuda çok fazla fayda sağlıyor. Bu etki sayesinde bağışıklığı kuvvetlendiren ceviz yaprağından yapılan çay, aynı zamanda vücutta biriken toksinleri atmak için oldukça faydalı kabul ediliyor. Bağışıklığı yükselttiği gibi antioksidanların serbest radikallerle savaştığı da biliniyor. Kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra kansere de neden olan bu serbest radikallerle savaşan antioksidanı bolca içeren ceviz yaprağı, düzenli tüketimde bu hastalıklara karşı da koruyuculuk sunuyor.

Kan şekerini düşürücü bir etki gösterdiği araştırmalarca ortaya çıkmış olan ceviz yaprağının özellikle doktora danışarak tüketimi uzmanların uyarılarından biri oluyor. Aynı zamanda boğaz ağrısını hafifleten, hatta boğaz ağrısı enfeksiyonunun hızla geçmesini de sağlayan ceviz yaprağı çayı, metabolizmayı hızlandırdığına ilişkin sonuçların olduğu birçok araştırmaya da konu olmuş bulunuyor. Bu da ceviz yaprağından elde edilen çayın zayıflamak isteyenler için de düzenli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini gösteriyor.

Yapılan araştırmalar ceviz yaprağının yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu da göstermiş bulunuyor. Özellikle romatizmal rahatsızlıklarda olumlu etkileri bulunan ceviz yaprağı çayı, birçok uzmanca cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu gerekçesiyle bu alanda kullanılması için de öneriliyor. Ciltte yaşlanma karşıtı bir etki oluşturduğu için de önerilen ceviz yaprağının diş eti hastalıklarına dahi iyi geldiğine ilişkin birçok araştırma bulunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.