Beyzade Haber

Kalbe iyi gelen 6 yiyecek

SAĞLIK

Kalp, insan vücudundaki en önemli organlardan bir tanesidir. Bu yüzden kalp sağlığına dikkat etmek gerekir. İşte kalbe iyi gelen yiyecekler gibi konu ile ilgili işe yarar bilgiler…

Kalp sağlığını destekleme konusunda beslenme, oldukça önemli bir etkendir. Kalp sağlığına iyi gelen ve beslenme programınıza ekleyebileceğiniz şeyler başlıca şunlardır:
1. Ceviz
Alfa-linolenik asit içeriği ile ceviz, kalp sağlığı için oldukça faydalı olan kuruyemiş çeşitlerinden bir tanesidir. Alfa-linolenik asit, arterlerin esnekliğini arttıran ve kötü kolestrol seviyelerini düşüren bir maddedir.
2. Badem
Sağlıklı yağlar ve E vitamini açısından oldukça zengin bir kuruyemiş çeşidi olan badem, kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Günde en azından birkaç tane badem yemek demek daha sağlıklı bir kalbe sahip olmak anlamına gelebilir.

3. Somon
Somon eti, en faydalı et çeşitlerinden bir tanesidir. Somon etinin içerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri, kalp ritmini düzeltme gibi çeşitli faydalı etkilere sahiptir. Bu yüzden haftada 1 – 2 kere doğru şekillerde pişirilen somon etini tüketmek kalp sağlığınızı korumak açısından mantıklı bir hareket olabilir.
4. Yulaf
Beta-glukan lif içeriği ile yulaf, genel anlamda sağlıklı bir yiyecektir. Özellikle de sağlıklı tarifler ile tüketilen yulaf, kalp sağlığının daha iyi bir hale gelmesine yardımcı olur.
5. Ispanak
En sağlıklı sebze çeşitlerinden biri olan ıspanak; kalp sağlığı konusunda da etkili bir yiyecektir. Yüksek oranda magnezyum ve demir içeren ıspanak, kalp sağlığının desteklenmesine yardımcı olur.
6. Çilek
Genel olarak diş sağlığına olan faydaları ile bilinen çilek, aslında kalp sağlığı için de yararlı bir meyvedir. Çileğin içerisinde bulunan maddeler kan basıncını düşürmeye ve dolayısıyla kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kalp sağlığı konusunda yiyeceğiniz şeyler kadar yiyemeyeceğiniz şeylere de dikkat etmeniz gerekir. Kalp sağlığını olumsuz etkileyen yiyecekler başlıca şunlardır:
İşlenmiş şeker içeren hazır gıdalar

Kalp sağlığını korumak için öneriler başlıca şunlardır:

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.