Beyzade Haber

Kansere karşı resmen çare, her gün 1 bardak tüketmek yetiyor

SAĞLIK

Kansere karşı aktif olarak savaşan havuç suyu, uzmanların tavsiyelerine konu oldu. İşte havuç suyunun mucizevi faydalarına dair ayrıntılar…

Çağımızın en korkutucu hastalıklarından olan kanser, ülkemizde de sıklık ile görülmeye başlandı. Net bir tedavi yöntemi olmadığı ve her türü farklı seyrettiği için uzmanlar tarafından da sık sık gündeme getirilen bu hastalık, alternatif tıbbın da yakından takip edilmesine aracılık etti. Klasik tedavi yöntemlerine ek olarak alternatif tıptan da destek almak isteyen pek çok kişi, kanser ile mücadele noktasında etkili olan içerikleri sorgulamaya başladı. Yaş ve cinsiyet durumu fark etmeksizin herkeste gözlenebilen bu rahatsızlığa iyi gelen besinler ve diğer içerikler, arama motorlarına konu oldu. Bizler de bu içeriğimizde kansere karşı aktif olarak mücadele eden yanı sıra farklı rahatsızlıkların tedavilerini de büyük ölçüde destekleyen havuç suyunun faydalarına yer verdik. İşte havuç suyunun şaşırtan o faydaları…
Maydanozgiller familyasının üyeleri arasında yer alan havuç, hemen hemen her mevsimde rahatlık ile bulunabilen bir sebzedir. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklar tarafından da severek tüketilen havuç, uzmanların tavsiyelerine de sık sık konu olur.
Havucun kendisinin yanı sıra suyunun da şifa dağıttığını belirten uzmanlar, özellikle kansere dikkat çekti. Havuç suyunun içerisinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve antioksidanların kanserli hücreler üzerinde olumlu açıdan etkili olduklarını belirten uzmanlar, düzenli olarak tüketilen havuç suyunun kansere yakalanma olasılığını düşürdüğünü vurguladı.
Havuç suyunun kansere karşı savaşmak dışında da birçok faydasının bulunduğunu belirten uzmanlar, içeceğin öne çıkan faydalarını şu şekilde sıraladı:
Mide ve yemek borusundaki yanma hissinin önüne geçer.
A vitamini bakımından zengin olduğu için göz sağlığını destekler. Yanı sıra yaşa bağlı olarak ortaya çıkan katarakt sorununa karşı savaşır. Karaciğeri ve kolonu temizler.
Anne adaylarında amniyon sıvısını artırarak bebeğin sağlıklı gelişimini destekler.
Potasyum bakımından zengin olduğu için cildi nemlendirerek lekeleri yok eder.
Zarar görmüş beyin hücrelerini engeller. Alzheimer’a yakalanma olasılığını düşürür.
Havuç suyu yapımı oldukça kolaydır. Bunun için 4 veyahut da 5 havucu soyun ve ardından da 2’şer cm’lik parçalara ayırarak blender yardımı ile ezin. Püre haline gelen havuçlara bir miktar su ekleyin ve işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız püreyi daha önce kaynatıp soğutmuş olduğunuz 1 bardak suya ekleyip, karıştırın. İşte bu kadar!
250 ml havuç suyu üzerinden yapılmış olan besin değeri hesabı şu şekilde:
Kalori: 100 kcal
Karbonhidrat: 20- 25 g
Protein: 2 g
Şeker: 13 g
Lif: 2 g
Yağ: 0- 1 g
Günlük ihtiyacın yüzde 300’ü kadar A vitamini
Günlük ihtiyacın yüzde 25’i kadar C vitamini
Günlük ihtiyacın yüzde 20’si kadar K vitamini
Potasyum: 500 mg
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.