Beyzade Haber

Karnabahar pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları

AİLE

Yüksek oranda lif içeren karnabahar, uzun süre tokluk hissi sağlar. Farklı birçok şekilde hazırlanabilen karnabahar ile pirinç kullanmadan yapılan pilav ise hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olacak.

Özellikle kış aylarında tüketilen karnabaharı sevenler olduğu kadar sevmeyenlerde bulunuyor. Karnabaharın kokusu ise insanların bu sebzeyi tercih etmemesinin en büyük nedeni oluyor. Ancak karnabaharın sahip olduğu vitamin ve mineraller, insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Bu yazımızda sizlere karnabahar pilavının, pirinç kullanılmadan nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.
Karnabahar Pilavı Tarifinin Malzemeleri
Karnabaharın yoğurtlusu, kıymalı yemeği ve kızartması en çok yapılan karnabahar yemekleri arasında yer alıyor. Yüksek oranda lif içermesi ve sağlıklı olmasından dolayı diyet yapan kişiler ise karnabahardan yapılan hamur işlerini tercih ediyor. Öyle ki karnabahar artık pizza tabanı yapımlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Sağlıklı olmasının yanı sıra yüksek oranda lif içermesi ile kişilerin uzun süre kendilerini tok hissetmesini de sağlayan bu sebze, pilav yapımında da tercih ediliyor. Karnabahar pilavı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

‘Karnabahardan pilav olur mu?’ diye soranların olması oldukça normaldir. Üstelik tarifte pirinçte yer almayınca bu sorunun akıllara gelmesi elbette muhtemel. Ancak bu tarifi denedikten sonra karnabahar pilavını tüm sevdiklerinize tattırmak isteyeceksiniz. Sadece on beş dakikalık bir hazırlık süresi gerektiren bu pilavın pişme süresi de yine on beş dakikadır. Oldukça pratik bir şekilde pişireceğiniz karnabahar pilavını yapmak için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Karnabahar pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken en öneli nokta, bu yemeğe su eklenmemesidir. Sadece ilk başta havuç ve biberleri sotelerden yağı az olduğu için çok az miktarda bir su ilavesi yapılabilir. Bunun haricinde su ilavesinin kesinlikle yapılmaması gerekir. Eklenecek suyun miktarına da dikkat edilmelidir. Eğer su fazla gelirse pilavın tadı ve kıvamı bozulacaktır.

Ana yemek olarak karnabahar pilavını tercih edenler bu yemeğin yanına hangi tatların yakışacağını araştırıyor. Özellikle ilk kez bu tarifi deneyenler, karnabahar pilavının tadını da tam olarak bilemediği için yardımcı yemeklerin hangileri olabileceğini tam olarak belirleyemiyor. Karnabahar pilavını, bulgur pilavı mantığında düşünebilir ve buna göre yardımcı yemekleri seçebilirsiniz. Aynı zamanda karnabahar pilavının yanına yoğurt ya da cacıkta tercih ederek, oldukça sağlıklı ve hafif bir menü oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra taze fasulye yemeği de yine bu pilavın yanına yakışacak tatlar arasında yer alır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.