Beyzade Haber

Kars Sarıkamış'ta kuşburnu hasadı başladı!

AİLE

Yemyeşil doğanın kucağında, Sarıkamış'ın 2 bin 500 metre yüksekliğindeki vadilerinde yetişen kuşburnu hasadı başladı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki karlı zirvelerine komşu olan ormanlarda, her yıl olduğu gibi bu yılda kışa hazırlık için kuşburnu toplama telaşı başladı.
Sarıkamış'ın 2 bin 500 metre yüksekliğindeki ormanlarında yetişen kuşburnu, sadece doğal güzelliğiyle değil, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı zengin vitamin ve minerallerle de dikkat çekiyor. Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu, bölge halkı tarafından marmelat ve çay olarak tüketilerek kış aylarında sağlıklı kalmalarına yardımcı oluyor.
Kuşburnu sezonunun açıldığını belirten Furkan Turut, "Kuşburnu topluyoruz. Bu sene baya bereketli, kuşburnunu topladıktan sonra evde güzelce marmelat yapıyoruz. Kurutuyorlar çay için, ayrı yeten hoşaf olarak ta kullanıyoruz. Gerçekten baya zor meşakkatli bir iş, ellerim param parça oldu" diye konuştu.
Kuşburnu toplamak için sabahın erken saatlerinde ormanlık alanlara çıkan vatandaşlar, gün boyu süren yoğun bir çalışmayla kuşburnu topluyor. Toplanan bu değerli ürünler, daha sonra çeşitli işleme tabi tutularak, bölge ekonomisine katkı sağlıyor.
Sarıkamış’ta kuşburnu toplama sezonu, aile bütçesine katkı sağlarken, hem de doğanın tadını çıkarmak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.