Beyzade Haber

Kavurmayı bir de bu şekilde deneyin, tek malzeme ile lezzeti katlayacaksınız

AİLE

Ekmeği bana bana yiyeceğiniz kavurma tarifimiz, bayram sofralarınızı şenlendirecek.

Kurban Bayramı arifesinde mutfaklarda bayram hazırlıkları devam ederken birçok kişi bayram sofralarına konuk olacak kavurma için harekete geçti.
Kurban eti ile kavurma yapacak olanlar her senekinden farklı bir tarif hazırlayabilmek adına ünlü şeflerin tariflerini araştırmaya başladı. Bu noktada bizler de lezzetli mi lezzetli kavurmalar hazırlamak isteyen siz değerli okurlarımız için devreye girdik.
Bu içeriğimize klasik kavurma tarifine küçük bir dokunuş yaparak lezzetini artırmayı hedefledik. İşte güveçte kaşarlı kavurma tarifine dair ayrıntılar…

Güveçte kaşarlı kavurma tarifi için gereken malzemeler, klasik kavurma tarifi için gereken malzemeler ile benzerdir. Bu tarifte büyük farklılık yaratan malzeme kaşar peyniridir.
Güveçte kaşarlı kavurma tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1 tane büyük boy domates, 500 gram kuşbaşı (dana eti), 1 tane biner, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay kaşığı tuz.

Güveçte kaşarlı kavurma tarifinin yapımı, her güveç tarifinde olduğu için son derece pratiktir.
Güveçte kaşarlı kavurma tarifi için öncelikle etleri düdüklüye alın ve suyunu çekene kadar bir güzel kavurun. Kavrulan etlerin üzerine bir miktar su ekleyin ve 30 dakika kadar düdüklü tencerede haşlayın.
Etleriniz düdüklü tencerede kavurduktan sonra bir tavaya yağı ardından da etleri ekleyin. Etleri kısa süre kavurduktan sonra biberleri biraz büyük olacak şekilde doğrayın ve etler ile birlikte kavurun.
Biberlerin renkleri dönünce domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Etler domates suyunu hafif çekmeye başlayınca ocağın altını kapatın.
Hazırladığınız et kavurmayı güveç kaplara paylaştırın. Rendelediğiniz kaşar peynirini etlerin üzerine serpin.
Et kavurmanızı 180 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun!

Sizler için düzenlemiş olduğumuz güveçte kaşarlı kavurma tarifimiz 2 kişiliktir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.