Beyzade Haber

Kira fiyatları uçuyor: Ankara'da yüzde 20, İstanbul'da yüzde 60 zam bekleniyor!

EKONOMİ

Hızla artan fiyatlar emlak piyasasını da yakından etkiliyor. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, ev sahipleri tarafından kiracılara yönelik Ankara ve İstanbul'da yüzde 60'a varan zamların yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son dönemde Ankara'daki konut kiralarında yüzde 20 artış gözlemlendiğini açıkladı. Akçam, bu artışın memur ve öğretmen atamaları ile üniversite öğrencilerinin kente yoğun göçüyle tetiklendiğini savundu.
Akçam, özellikle sosyal konut projelerinin kiracılar için çözüm olabileceğini vurguladı. Bu ay için geçerli olan yüzde 65'lik kira zam sınırının aşılması ihtimalinin de altını çizdi.

İstanbul'da ise durum farklı değil. Yerel emlakçı Yasin Demirtaş, kira artışlarının Ağustos ayında daha da belirginleşeceğini öngörüyor. Demirtaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Birçok yurttaş maaşına zam alamadı ancak kiralar yüksek oranda artacak," diyerek endişelerini dile getirdi. Demirtaş, seneye için de enflasyonun düşmeyeceğini ve kira oranlarının yüzde 50-60 civarında artabileceğini tahmininde bulundu.

Emlakçılar, mevcut durum karşısında hem devlet destekli hem de özel sektör tarafından kiraya yönelik sosyal konut projelerine hız verilmesi gerektiğini savunuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.