Beyzade Haber

Kireçlenmeye iyi gelen 5 yiyecek

SAĞLIK

Kireçlenme, özellikle de ileri yaşlarda meydana gelen önemli bir sağlık problemidir. İşte kireçlenme ile ilgili kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler gibi işinize yarayabilecek olan bilgiler…

Tıbbi adı ile osteoartrit olarak bilinen kireçlenme, kesin tedavisi olmayan bir eklem hastalığıdır. Kireçlenme, genel olarak yaşlılarda görülse de bazen gençlerde ve hatta nadiren çocuklarda bile görülebilir. Kireçlenme probleminde kıkırdak doku zaman içerisinde aşınır ve bu yüzden çeşitli sağlık problemleri de meydana gelebilir. Kireçlenmenin kesin bir tedavisi olmadığı için bu problemi doktorun önereceği bazı tıbbi uygulamalar ile ve beslenme tarzında değişiklik yapma gibi yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına almak gerekir. Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler başlıca şunlardır:
1. Muz
Potasyum açısından oldukça zengin olan muz, kireçlenme problemine iyi gelir. Potasyum, kireçlenmenin kontrol altına alınması için önemli bir maddedir.
2. Somon
Somon eti, birçok sağlık problemine iyi geldiği gibi kireçlenmeye de iyi gelir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir yiyecek olan somon eti, kireçlenmeden dolayı meydana gelebilecek ağrı ve iltihaplanmayı kontrol altına alabilir.
3. Zereçal
Kurkumin içeriği ile en güçlü anti-inflamatuar yiyeceklerden biri olan zerdeçal, eklemlerde meydana gelecek iltihap ve ağrıyı kontrol altına alır.
4. Yoğurt
Elbette ki kireçlenme gibi eklemler ile ilgili problemlerde kalsiyum açısından zengin yiyeceklerin de tüketilmesi gerekir. Yoğurt, kalsiyum açısından zengin bir yiyecektir. Buna ek olarak market yoğurtları yerine doğal yoğurtları tüketmek, hastalığı daha çok kontrol altına almanıza yardımcı olabilir.
5. Chia Tohumu
Yükse kalsiyum içeren chia tohumunun yaklaşık olarak 1 yemek kaşığında 90 mg kalsiyum bulunmaktadır. Bu yüzden chia tohumu, kireçlenme problemi olanların tüketmesi gereken yiyeceklerden bir tanesidir.
Kireçlenme yapan ve söz konusu ise kireçlenme problemini daha kötü hale getiren yiyecekler, genellikle sağlıksız yiyecek olarak anılan yiyeceklerdir. Özellikle de işlenmiş ve konserve hazır gıdalar, kireçlenmeyi tetikleyen yiyeceklerdir.
Kireçlenmenin belirtileri başlıca şunlardır:
Kireçlenmesi olanlar için öneriler başlıca şunlardır:
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.