Beyzade Haber

Lavanta yağı ile migren tedavisi

SAĞLIK

Lavanta, son zamanlarda duygudurum ve anksiyete bozukluklarının tedavisi de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için çalışılmıştır. Analjezik (ağrı kesici) özellikleriyle daha iyi bilinmesine rağmen, her yıl on milyonlarca insanı etkileyen migren baş ağrılarının tedavisi için lavanta üzerinde belgelenmiş tek bir klinik çalışma yoktur.

Migren hastalarından - baş ağrısının erken belirtilerinde - üst dudağına iki ila üç damla lavanta esansiyel yağı sürmeleri ve 15 dakikalık bir süre boyunca buharını solumaları ve sonraki iki saat boyunca baş ağrılarının şiddetini puanlamaları istendi. Kontrol grubunda da aynı şeyi yaptılar, ancak bunun yerine kokusuz sıvı balmumu damlaları kullandılar. Hiçbir grubun ağrı kesici kullanmasına izin verilmedi. Lavanta grubunda hastaların yüzde 74'ü semptomlarında iyileşme gösterdi - plasebodan önemli ölçüde daha iyi.
Lavanta, daha geleneksel tedavilerle doğrudan karşılaştırılmasa ve sonuç ölçütleri farklı olsa da, lavanta tipik migren ilaçlarına karşı oldukça iyi birikiyor gibi görünüyor. Lavanta, zamanın yaklaşık dörtte üçüne yardımcı oldu; yüksek doz Tylenol, zamanın sadece yarısında işe yarayabilir; ve zamanın %57'sinde İbuprofen. En iyi reçeteli ilaç olan jenerik Imitrex, zamanın %59'unda etkilidir ve acil servislerde deri altına enjekte ettikleri sert tedavi, zamanın %70'inde işe yarar. Neyse ki bunların hepsi, doktorların kötü ruhların kaçmasına izin vermek için kafamıza delikler açtığı trepanning olarak bilinen orijinal migren tedavisinden daha iyi çalışıyor.
Lavanta araştırmacıları, çalışmanın sonuçlarının, lavanta esansiyel yağının solunmasının, migren baş ağrılarının akut yönetiminde etkili ve güvenli bir tedavi yöntemi olabileceğini öne sürdüğü sonucuna vardılar.
Migren hastaları ayrıca aspartam gibi potansiyel tetikleyicilerden kaçınmayı denemek isteyebilirler. Safran, bazı parazitlerden kaçınmanın yanı sıra baş ağrılarına da yardımcı olabilir. Yine de bir uyarı: Doğal ilaçlar arayan hamile migren hastaları, alabilecekleri tavsiyelere karşı dikkatli olmalıdır.
Kaynak: internet haber merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.