Beyzade Haber

Lübnan'da şehit sayısı 2 bin 83'e, yaralı sayısı 9 bin 869'a çıktı

DÜNYA

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Siyonist İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 2 bin 83 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 869 kişinin yaralandığını duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, son saldırılara dair yaptığı yazılı açıklamada, Siyonist İsrail ordusunun dünden bu yana Cebeli Lübnan vilayetine düzenlediği saldırılarda 15 kişinin şehit olduğunu, 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

Güney vilayetine yönelik Siyonist İsrail hava saldırılarında da 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 19 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, Nebatiye bölgesine düzenlenen saldırılarda 4 kişinin şehit olduğu, 26 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Siyonist İsrail'in Bekaa bölgesine yönelik hava saldırılarında 12 kişinin yaralandığı vurgulanan açıklamada, Baalbek el-Hirmil bölgesindeki saldırılarda da 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Lübnan'a dün düzenlenen saldırılarda 22 kişinin şehit olduğu, 111 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, böylece Siyonist İsrail'in Lübnan'a saldırılarının başladığı günden bu yana şehit olanların sayısının 2 bin 83'e, yaralı sayısının 9 bin 869'a çıktığı ifade edildi.
Siyonist İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınır hattında çatışmalar sürüyor.
Hizbullah, füze ve insansız hava araçları ile Siyonist İsrail'in kuzeyindeki askeri bölgeleri hedef alırken, Siyonist İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyi ve başkent Beyrut'taki Dahiye bölgesine şiddetli hava saldırıları düzenliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.