Beyzade Haber

Makarnayı suda haşlamaya son, bu tarif sizi çok şaşırtacak

AİLE

Daha önce denememiş olanlar için makarnanın damak çatlatan şalgamlı versiyonunu sizler için derledik. İşte şalgamlı makarna salatası tarifine dair ayrıntılar…

Çay saatlerinin en çok tercih edilenleri arasında yer alan makarna salatası, yaz- kış tüketilmeye uygundur. Bu lezzet birçok kişi tarafından aynı tarif ile yapılsa da farklı versiyonları da mevcuttur.
Makarna salatasını yemelere doyamayanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde 35 dakikada hazırlayabileceğiniz ‘şalgamlı’ bir tarif hazırladık. İşte o tarife dair ayrıntılar…

Yapılışı bir hayli kolay olan şalgamlı makarna salatasının malzeme listesi de nerede ise her bütçeye uygundur. Bu sıcak havalarda daha çok atıştırmalık şeklinde öğün atlatmak isteyen pek çok kişiye hitap edeceğini düşündüğümüz bu tarif, ayrıca çay saatlerinin de en iyi eşlikçisi olmaya aday.
Şalgamlı makarna salatası tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Şalgamlı makarna salatası tarifinin yapım aşamaları bilindik makarna salatasının yapım aşamaları ile benzerdir.
Şalgamlı makarna salatası için öncelikle bir tencereye şalgamı ve 1 bardak suyu boşaltın. Sulu şalgam karışımı kaynamaya başlayınca boncuk makarnayı ve tuzu suya ekleyin. Arada bir karıştırdığınız makarna suyunu çekince ocaktan alın.
Maydanozlar, taze soğanları, dereotunu, naneyi ve kornişon turşuyu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Yeşillikleri, makarna iyice soğuduktan sonra kaba ekleyin. Aksi takdirde yeşillikler diriliklerini ve renklerini kaybedeceklerdir.
Yeşilliklerin ardından nar ekşisini, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve mısırı da ekleyip salatanızı bir güzel karıştırın.
Makarna salatasını kaselere paylaştırarak servis edin. Afiyet olsun!

Yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz şalgamlı makarna salatası tarifimi 6- 8 kişiliktir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.