Beyzade Haber

“Meclis’in en önemli gündemi yeni anayasa”

SİYASET

Meclis açılışı öncesi basın mensupları ile bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa vurgusu yaptı. Kurtulmuş, “Sivil, demokrat, katılımcı, güçler ayrılığı bütünüyle benimsemiş, Türkiye'nin gerçeklerine uygun ve milletimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa çalışmasının yapılması zorunludur” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, dün 2024-2025 Yeni Yasama Yılı’nın açılışı öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Kurtulmuş, “28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda değerlendirmelerde bulundu.
Yeni anayasa çalışmalarının Meclis’in en önemli gündemi olacağını belirten Kurtulmuş, “12 Eylül'ün anayasasından kurtulman vakti gelmiştir. Toplumun bütün kesimlerinin dile getirdiği, hem yöntem itibarıyla hem de içerik itibariyle tartışmaların olgunlaşmasıyla birlikte anayasanın Meclis çatısı altında, yasal zeminler çerçevesinde tartışılmasının mümkün olduğunu ifade etmek isterim. Sivil, demokrat, katılımcı, güçler ayrılığı bütünüyle benimsemiş, Türkiye'nin gerçeklerine uygun ve milletimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa çalışmasının yapılması zorunludur” dedi.
Meclis’in Gazze’de yaşanan Siyonist katliamlara yönelik önemli bir duruş sergilediğini vurgulayan Kurtulmuş, “Gazze diplomasisi bizim en önemli çabamız oldu. Gazze’de yaşanan insanlık felaketini dünyaya anlatmam içim birçok etkinlik düzenlendi. En büyük ve önemli diplomasi ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın genel kurulumuzda konuşma yapmasıdır” diye konuştu.
Siyonist oluşum İsrail’in son dönemdeki suikastlarını da kınayan Kurtulmuş, “İsrail, kimseyi ayırt etmiyor. Bölge halklarının tamamına karşı terör örgütü gibi davranıyor. Ülkelerin egemenlik hatlarını hiçe sayıyor. Bu kabul edilemez. Ancak Batılı ülkelerden aldığı destekle saldırılarını yürütüyor. Burada yapılması gereken de bütün bölge halklarının birlikte mücadele etmesidir” ifadelerini kullandı.
Meclis Genel Kurulu’nda önceki yasama yılında yaşanan kavgalarla ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, “Önceki dönemde yaşanan görüntüleri tasvip etmiyor, Meclisi’mize yakışır bulmuyoruz. Buradan tüm partilerin vekillerine çağrı yaparak o görüntülerin tekrarlanmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.