Beyzade Haber

Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: İnsanlar mutsuz ve şikayet ediyor!

GÜNDEM

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AKP Genel Merkezi’nde partinin üst düzey isimlerine yaptığı ekonomik sunumda söylediklerini aktardı.

Asgari ücret tartışmaları 2025 tahminlerinin konuşulmaya başlandığı günlerde artarken Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu ekonominin bir numaralı ismi Bakan Mehmet Şimşek’ten asgari ücret açıklaması geldiğini bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’li vekillere AKP Genel Merkezi'nde yaptığı sunumda asgari ücret hakkındaki şikayetler, EYT ve KKM hakkında konuştu.


Şimşek, asgari ücretle ilgili Avrupa ve OECD ortalaması alındığında aslında rakamların birbirine yakın olduğunu ancak insanların neden mutsuz olduğu ile ilgili, “Tamamen gelir dağılımı bozulduğu için insanlar mutsuz ve şikâyet ediyor. Ne olursa olsun gelir dağılımını düzeltmemiz lazım. Gelir dağılımı düzelirse insanların mutsuzluğu da şikâyet etmesi de sona erecektir” dedi.

Bakan Şimşek, AKP'lilere yaptığı sunumda EYT ve KKM hakkında değerlendirme yaparak, KKM ve EYT’nin bütçeye ciddi yük getirdiğinin altını çizdi. 
1970’li yıllarda KKM benzeri bir uygulama olan Dövize Çevrilebilir TL Mevduat Hesapları’nı (DÇM) işaret etti.
DÇM’nin son taksiti ödendiğinde Turgut Özal’ın kullandığı, ‘Allah bir daha kimsenin başına böyle bir uygulama vermesin’ sözünü de anımsattı.
Şimşek geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, “2024’te bütçe açığı 2025’in üzerinde mi? Bu sene büyük ihtimalle yüzde 5’in altında olacak. Deprem bunun yarısına tekabül ediyor. Seçim öncesi herkes EYT’yi önemli gündem maddesi yaptı. EYT’nin etkisi milli gelire oranla yüzde 2. Bütçede çok önemli tedbirler aldık. Bunu çıkarırsanız bütçe açığı kalmıyor” ifadelerini kullanarak EYT'yi bütçe açığının ana sebebi olarak göstermişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.