Beyzade Haber

Mersin'de limon hasadı start verdi: Mayer 8 TL'ye, enterdonat 15 TL'ye satılıyor!

EKONOMİ

Mersin Erdemli'nde limon bahçeleri, sarı altınlarla dolu. Hasat sezonu tüm hızıyla devam ederken, çiftçiler ellerindeki ürünleri pazarlara sunuyor. Mayer limonu 8 TL, enterdonat ise 15 TL'ye kadar alıcı buluyor.

Türkiye'nin limon başkenti olarak anılan ve 100 bin dekarlık alanda yılda 1 milyon tondan fazla üretim gerçekleştirilen Mersin Erdemli'nde hasat sezonu açıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan hasatta, çiftçiler mayer limonunu ortalama 8 TL, enterdonat limonunu ise 15 TL'ye kadar fiyatla satıyor. Bu yılki rekolte, geçen yıla göre nasıl şekilleneceği merak konusu.
Mersin Erdemli'nde limon hasadı başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan hasatta, çiftçiler ağaçlardan özenle topladıkları limonları sepetlere dolduruyor. Tek tek kesilen limonlar, küfelerle taşınıp kasalara doldurularak ayrıştırma alanlarına sevk edildi. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara da ilk hasada katılarak hem limon kesimi yaptı hem de işçilere baklava ikram etti.
Erdemli'nin bereketli topraklarında yetişen limonlar, farklı çeşitleriyle ve hasat dönemleriyle dikkat çekiyor. Erkenci çeşitlerden olan mayer ve enterdonatın kilogram fiyatı bu yıl 8 TL ile 15 TL arasında seyrediyor. Yaklaşık iki ay sürecek bu ilk hasadın ardından, daha geç yetişen Lamas ve küt dikenli çeşitlerine geçilecek.
Her sezon Eylül ayıyla başlayan sezonun Nisan ayına kadar sürdüğü, kadınların yoğun olarak çalıştığı işçiler geçimini toplama, ayrıştırma ve paketleme işlerinde çalışarak sağladığı belirtildi.
Hasat hakkında konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Mersin’de ve limonun başkenti Erdemli’mizde hasat dönemi başladı. Erdemli’den hem iç piyasaya hem de dünyanın dört bir tarafında limon ihracatı yapıyoruz. Bu durum hem ülke hem de bölgemize ciddi bir ekonomik katkı sağlıyor. Enterdonattan küt dikene, mayerden lamas limona kadar bir çok çeşit üretilmektedir. Lamas limon Erdemli’mizin sembolü olan bir limondur. Coğrafi işaretli lamas limonun yüzde 65’i Erdemli’mizde üretilmektedir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.