Beyzade Haber

Mesut Doğan, asansör güvenlik sorunlarını sordu

SİYASET

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle bir soru önergesi sundu.


Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, hızla artan yüksek katlı binalar ve daha hızlı asansörlerin kullanımının, güvenlik sorunlarını da beraberinde getirdiğine vurgu yaptı. Eski asansörlerdeki güvenlik tertibatlarındaki yetersizliklerin kazalara neden olduğuna dikkat çeken Doğan, asansör periyodik kontrollerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından düzenli yapılmasının önemini belirtti.

Mesut Doğan, asansör periyodik kontrollerini gerçekleştiren mühendislerin iş yükü ve çalışma koşullarına da değinerek, düşük maaşlarla çalışan mühendislerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için düzenlemeler yapılıp yapılmayacağını sordu. Asansör kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi adına, bir mühendisin günde gerçekleştirmesi gereken kontrol sayısının teknik açıdan yeterliliğini sorguladı.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Doğan’ın sunduğu soru önergesinde 4 adet soru yer alırken, bu sorular şu şekilde, “Asansör periyodik kontrolünün iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde risk grubunda yer almasına rağmen, asgari ücretten biraz fazla maaş ile çalıştırılan ve yıllarca okuyup emek veren mühendislerin ücretlerinin artırılmasına ilişkin bir çalışma var mıdır? Ülkemizde asansör sayısının artmasıyla birlikte bu asansörlerin periyodik kontrolleri giderek güçleşmiştir. Bir muayene mühendisinin bir tam gün içerisinde yönetmelikte belirtilen sayıda yıllık periyodik kontrolü yapma zorunluluğu asansörün sağlıklı bir şekilde denetlenmesi açısından teknik olarak yeterli ve uygun mudur? Muayene mühendisinin iş yükünün sağlıklı bir denetim yapması için bir mühendis tarafından yapılması bir gün içinde öngörülen yıllık periyodik kontrol sayısının azaltılmasına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır? Asansör periyodik kontrollü gerçekleştiren ilgili muayene mühendisi her yıl güncellenen standartları okuyup uygulamakla mükelleftir, durum böyle iken ilgili muayene mühendislerinin çalışma şartları ve ücretleriyle ilgili bir düzenleme yapılacak mıdır?”
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.