Beyzade Haber

Meteoroloji uyardı! 79 ilde sağanak alarmı!

GÜNDEM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Eylül 2024 tarihinde ülkemizin genelinde etkili olması beklenen hava olaylarına dair en güncel verilerini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre, 79 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte bölge bölge güncel hava tahmin raporu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde etkili olacak hava olaylarına ilişkin güncel raporunu yayımladı. Raporda, 19 Eylül 2024 Perşembe günü itibarıyla beklenen yağış miktarları, sıcaklık değerlerindeki değişimler ve diğer meteorolojik parametreler yer alıyor. Peki, bugün havalar nasıl olacak? İşte ülke genelinde güncel hava tahmin raporu..
19 Eylül için yayımlanan hava tahmin raporuna göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun, Çankırı, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Sıcaklıkların Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Meteoroloji'den elde edinilen son tahminlere göre, illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şu şekilde:

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.