Beyzade Haber

Meteoroloji'den son dakika: 7 il için sarı kodlu uyarı verildi! İşte 11 Eylül hava durumu raporu..

GÜNDEM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü itibarıyla ülke genelindeki hava durumu tahminlerini kamuoyuna duyurdu. Yayımlanan raporda, 7 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki, yurt genelinde bugün hava nasıl olacak? İşte güncel hava tahmin raporu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yayınladığı son hava durumu raporunda ülke genelinde yaşanacak yağışlar, sıcaklık değişimleri ve diğer meteorolojik olaylar hakkında detaylı bilgi verdi.
7 il için sarı kodlu uyarının yapıldığı 11 Eylül hava durumu tahmin raporuna göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Özellikle Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Afyonkarahisar çevrelerindeki yağışların kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Öte yandan hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği öngörülürken, rüzgarın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ile Afyonkarahisar çevrelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Konya ve Ankara'nın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde (Sinop hariç) bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Kars çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Az bulutlu ve açık, bölgenin batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.