Beyzade Haber

MHP lideri Bahçeli: Bölgesel savaş çıkacağı kadar çıkmıştır, Türkiye sınırına dayanmıştır

GÜNDEM

Partisini grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze ve bölge ülkelerine yönelik saldırılarını değerlendirerek, bölgede savaşın çıkacağı kadar çıktığını ve İsrail, "sürek avının", etki alanını ve şiddet enerjisini genişleterek neredeyse Türkiye'nin sınırlarına dayandığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisini grup toplantısında konuştu. İsrail’in Gazze ve bölge ülkelerine yönelik saldırılarını değerlendiren MHP lideri Bahçeli, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki "sistematik zorbalıklarına" her gün bir yenisini ilave ettiğini; aynı zamanda Lübnan'a, Yemen'e ve Suriye'ye bomba yağdırdığını ifade etti.

Bölgesel savaşın çıkıp çıkmayacağını, savaşın yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağını tartışanlara seslenen Bahçeli, "Savaşın olması ve yaşanması için daha neyin olması beklenmektedir? Savaş çıkacağı kadar çıkmıştır. Hâlâ farklı arayış ve argümanlarla sıcak gelişmeleri, aleni savaş ortamını saptırmanın bir faydası yoktur. İsrail kontrolden çıkan, rutinden tamamıyla uzaklaşan haydut devlet örneğinin son sürümüdür, Şurası örtülemez bir gerçektir ki, ABD takviyeli İsrail terör devleti, Orta Doğu'nun tamamına musallat olmuş, kilit ve kritik hedeflere sızarak suikast ve saldırılarını otomatiğe bağlamıştır” diye konuştu.

Devlet Bahçeli, savaşın bir konsept dahilinde ve stratejik olarak yaygınlaştırılmasının sadece Orta Doğu ile sınırlı kalacağını düşünenlerin yanıldığını vurgulayarak, ABD'nin kasım ayındaki başkanlık seçimlerine kadar devam eden "sürek avının", etki alanını ve şiddet enerjisini genişleterek neredeyse Türkiye'nin sınırlarına dayanacağını söyledi. Bahçeli, "Kaldı ki, İsrail'in sabotaj ve saldırılarının aynı zamanda Türkiye'ye verilmiş bir mesaj olduğunu inkar etmek bize kalırsa söz konusu değildir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu yasama yılında gündemdeki yasal düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte yeni anayasa ihtiyacının geniş bir mutabakat ikliminde kararlılıkla ele alınacağını düşündüğünü ifade ederek, "12 Eylül darbe döneminin kalın iz ve tortularını taşıyan mevcut anayasa ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğası ve sistemsel mimarisi çelişmektedir. Bu nedenle sorumluluk bilinciyle harekete geçmemiz, efradını cami ağyarını mani bir anayasayı hazırlayıp devlet ve millet hayatına hakim kılmamız acil bir gerekliliktir." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.