Beyzade Haber

MOSSAD davasında karar açıklandı: 56 sanık yargılandı!

GÜNDEM

MOSSAD ile ilgili casusluk iddialarına yönelik görülen davada, 35 sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası verilirken, 19 sanık suçsuz bulunarak serbest bırakıldı.

İsrail istihbaratı MOSSAD adına çevrimiçi casusluk yaptığı iddia edilen 56 sanık hakkında görülen davada mahkeme kararını açıkladı.
İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen MOSSAD casusluk davasında, sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılarak, kendileri hakkında somut delil bulunmadığını savundu ve beraat talebinde bulundu.

Söz konusu davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, MOSSAD casusluk davasında tutuklu sanıklar Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut'u, "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan heyet, bu cezada takdiri indirim uygulayarak 8 yıl 4'er aya indirdi.
Mahkeme heyeti, 35 sanığın tamamını aynı suçtan 8'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, sanıkların geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan mahkeme, bu cezayı da 6 yıl 8'er aya indirdi ve sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti.
Mahkeme heyeti, toplam 19 sanığın ise üzerlerine atılı "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan, "yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmadığı" gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.
Kaynak: NTV
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.