Beyzade Haber

Mustang Efsanesi Le Mans'ta yeniden canlandı performans paketi ile göz kamaştırıyor

GÜNDEM

Ford, GT3 yarış otomobilinin yola uygun versiyonu olan Mustang GTD'yi Le Mans 24 Saat yarışında yeni bir Performans Paketi ile tanıttı.

Ford, yarış pistlerinin hızını ve tutkusunu sokaklara taşıyan yeni Mustang GTD’yi tanıttı. GT3 yarış otomobilinin yola uygun versiyonu olan GTD, 800 beygir gücündeki süperşarjlı V8 motoruyla performans sınırlarını zorluyor.
Adaptif süspansiyon ve aktif aerodinamik gibi yarış teknolojileriyle donatılmış bu araç, sürücülere adrenalin dolu bir deneyim sunuyor.

Mustang GTD’nin Performans Paketi, Nürburgring Nordschleife’de 7 dakikanın altında bir tur zamanı hedefleyen sürücüler için tasarlandı. Ön splitter, alt gövde kanatçıkları ve arka kanat üzerinde yapılan iyileştirmelerle, hem virajlarda mükemmel aerodinamik tutuş hem de düzlüklerde azaltılmış sürüklenme sağlıyor. Hafiflik Paketi ise, aracın ağırlığını azaltarak performansı artırıyor.
Mustang GTD’nin iç mekanı, sürücü odaklı bir tasarıma sahip. Recaro koltuklar, yüksek kaliteli Dinamica ekler ve deri kaplama ile donatılmış düz tabanlı direksiyon simidi, sürücüye maksimum konfor ve kontrol sunuyor. Direksiyon simidindeki düğmelerle, süspansiyon sertliği ve egzoz modu kolayca ayarlanabiliyor.

325 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla Mustang tarihinin en pahalı modeli olan GTD, Amerika ve Kanada’da büyük ilgi gördü. Şimdi Avrupa pazarına sunuluyor.
Le Mans 24 Saat yarışında sergilenecek Karbon Serisi, Performans Paketi’ni de içeriyor. Bu paket, Nürburgring’de rekor süreler hedefleyen bir splitter ve aerodinamik iyileştirmeler sunuyor.

Mustang GTD’nin yeni Chroma Flame boya kaplaması, aracı kalabalık içinde bile öne çıkarıyor. Bu özel bordo-kırmızı tonu, sadece Mustang GTD için sunulan altı standart renkten biri. Karbon Serisi, karbon fiber gövde detayları ile estetik bir görünüm kazandırıyor.
Mustang GTD’nin Avrupa lansmanı, 13 Haziran itibarı ile TheMustangGTD.com adresinden başvuruların açılmasıyla gerçekleşti. Avrupa Birliği’ndeki potansiyel müşteriler, şimdiye kadarki en cesur Mustang’i satın almak için başvuruda bulunabilirler. Ford Mustang GTD, performansı ve tasarımıyla otomobil dünyasında yeni bir sayfa açmaya hazır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.