Beyzade Haber

Naci Görür o il için uyardı! Büyük deprem kapıda

GÜNDEM

Naci Görür o ili işaret ederek 'Büyük depremler olabilir' açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'den o ille ilgili önemli açıklamalar geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem tehlikesine dair uyarılarına devam ederek Kütahya'yı işaret etti.
Görür, zemin sıvılaşmasının ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, "Aktif fay hatları bu bölgede yoğunlaşmış durumda ve büyük depremler üretme potansiyeline sahip," dedi.
Kütahya'nın deprem riski hakkında önemli açıklamalarda bulunan Görür, "Kütahya, bir deprem şehri. Doğu bölgelerde doğrultu atımlı faylar, batıda ise graben ve horst yapıları ön planda," şeklinde konuştu. Kentin, bu iki fay sistemi arasında bir geçiş bölgesi olduğunu belirten Görür, tarih boyunca 7'nin üzerinde büyüklükte depremlerin yaşandığını hatırlattı.

Görür, Kütahya’nın zemininin sıvılaşma riski taşıdığını ifade ederek, "Öncelikle bir mikro bölgeleme çalışması yapılması gerekiyor. Yer altı ve yer üstü dinamiklerin detaylı olarak incelenmesi şart," dedi. Bu verilerin, yerel yönetimlerin deprem riskine karşı daha etkin önlemler alabilmesi için kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
Kütahya’nın mevcut inşaat uygulamalarına da eleştirilerde bulunan Görür, "Kütahya, düzlük alanlarda grabenin tavan bloku üzerinde risksiz evler inşa etmeye devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.