Beyzade Haber

Netanyahu’dan ilginç Suudi Arabistan çıkışı

DÜNYA

Terörist başı Netanyahu BM kürsüsünde yaptığı konuşmada dört sene önceki ‘’İbrahim Anlaşmaları’’na değinerek Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirmek istediğini ifade etti.

7 Ekim 2023’te İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın liderliğinde başlatılan Aksa Tufanı Operasyonları ile İsrail’in bölgedeki ülkeleri ‘’normalleşme’’ adı altında esir alıp, direnişi yok etme ardından da Büyük İsrail’i kurmaya dair planları baltalanmıştı. Aradan geçen bir sene içerisinde Gazze halkı başta Türkiye olmak üzere diğer müslüman ülkeler için büyük tehlike arz eden İsrail’e karşı destansı bir mücadele verdi, büyük bedeller ödedi. Terörist Netanyahu BM kürsüsünde Direnişin Siyonist emelleri nasıl baltaladığını itiraf ettiği bir konuşma gerçekleştirdi.
‘’Dört yıl önce İbrahim Anlaşması ile başladığımız yola devam etmeliyiz.’’ diyen Netanyahu şu ifadeleri kullandı: "İbrahimi Anlaşmaların bize getirdiği nimetleri gördük: Milyonlarca İsrailli, Arap Yarımadası üzerinden Suudi Arabistan'a ve Körfez Ülkelerine seyahat etti; ticaret, turizm, ortak girişimler ve barıştan bahsetmiyorum bile. Ben size söyleyeyim: Suudi Arabistan ile barış ne nimetler getirecek!’’
Suudi Arabistan ile normalleşme sağlanması durumunda ‘’Ortadoğu’nun küresel güç’’ olacağını iddia eden Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Bu barış, Arap dünyası ile İsrail, İslam ile Yahudilik, Mekke ile Kudüs arasında tarihi bir uzlaşmanın habercisi olacaktır.’’
Katil Netanyahu’nun normalleşme niyetini belirttiği konuşma esnasında salondaki Suudi Arabistan koltuğunun boş olması ise dikkatleri çekti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.