Beyzade Haber

Netflix'nin aldığı Filistin kararı tepkilere neden oldu!

GÜNDEM

Dijital yayın platformu Netflix’in Filistin'i konu alan tüm filmleri kütüphanesinden kaldırması kullanıcıları tarafından tepkilere neden oldu. Netflix’in kararına tepkiler sosyal medya büyüdü.

Dijital içerik platformu Netflix, Filistin halkının yaşamlarını ve kültürünü konu alan 32 filmden oluşan "Filistin Hikayeleri" koleksiyonunu kütüphanesinden kaldırdı. Dijital yayın platformu Netflix bu yayınların lisans süresinin dolduğunu belirtmesine rağmen sosyal medyada kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı. Kullanıcılar, kararın Filistin’in sesi olan yapımları susturma girişimi olduğunu öne sürerek boykot çağrısında bulundu.

Netflix’in Filistin’e dair 32 filmden 30’unu kaldırması, kullanıcıları tarafından sosyal medyada tepki topladı. Filmlerin geri getirilmesi için bir imza kampanyası başlatan kullanıcılar, platforma tepkilerini dile getirirken boykot çağrıları da hızla yayıldı.

Kaynak: HABER 3
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da Netflix’in bu kararına sosyal medya hesabı üzerinden 'hayırdır' diyerek tepki gösterdi. Mumcu, “Filistin halkının sesi olmaya çalışan sanatçı ve yapımcılara büyük bir saygısızlıktır. Küresel bir platform olarak Netflix’in sorumluluğuna yakışmamaktadır,” diyerek platformun kararını eleştirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.