Beyzade Haber

Ombudsman Malkoç, şiddet olayları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu…

GÜNDEM

Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, kurumlarının bir yıllık faaliyeti ve Gazze soykırımı ile ilgili hazırladıkları raporları medya organlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldiği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.


Kamu ve vatandaş arasında yaşanan sorunları çözmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Malkoç, “Ombudsmanlığımıza olan güven, yapılan çalışmalar ve çözülen sorunlar neticesinde yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi. Bu oran tarihi çok eskilere dayanan ombudsmanlık faaliyeti yürüten ülkeler ile aynı oranda” diye konuştu.

Son dönemlerde artan ve toplumda da büyük tepki toplayan şiddet olayları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Malkoç, “Türkiye’de şiddet olayları artık milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bu anlamda şiddet konusu da mutlaka bir milli güvenlik sorunu olarak ele alınmalıdır. Devletin tüm kurumları bu konu ile ilgili bir eylem planı hazırlamalı ve Milli Güvenlik Kurulu’nda değerlendirilmelidir” dedi.

Kamu denetçiliği olarak Gazze’de yaşanan Siyonist soykırımı da her alanda raporlaştırdıklarını ve uluslararası kamuoyunun gündemine getirdiklerini belirten Malkoç, “Biz Türkiye Ombudsmanlığı olarak insanlığa karşı sınavımızı yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.