Beyzade Haber

Orta Doğu'nun en güçlü orduları açıklandı: Türkiye zirvede!

GÜNDEM

Global Firepower’ın en güncel askeri güç endeksine göre, Orta Doğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülkeler listelendi. Açıklanan verilere göre, Türkiye, geçtiğimiz yıllardaki yerini koruyarak bir kez daha Orta Doğu’nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke olarak belirlendi.

Orta Doğu'da yaşanan son dönemdeki gerginlikler, özellikle İran'ın işgalci İsrail'e yönelik balistik füze saldırısıyla birlikte yeni bir boyut kazandı. Bu gelişmeler, bölgedeki askeri güç dengesini yeniden gündeme getirerek, 2024 yılının son çeyreğinde Orta Doğu'nun en güçlü ordularına yönelik dikkatleri bir kez daha topladı.
ABD merkezli askeri güç değerlendirme kuruluşu Global Firepower, Orta Doğu bölgesindeki ülkelerin askeri kapasitelerini karşılaştıran en güncel listesini yayımladı. Bu listede, aktif personel sayısı ve sahadaki hareketlilik gibi çok sayıda kritere göre yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye, bölgenin en güçlü ordusuna sahip ülke olarak belirlendi.

Global Firepower tarafından 2024 yılında yayınlanan askeri güç endeksine göre, Türkiye, bölgesel ve küresel askeri kapasitesiyle Orta Doğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke konumunu korudu. Türkiye'yi sırasıyla İran ve Mısır takip ederken, işgalci İsrail listede dördüncü sırada yer aldı. 15 ülkenin değerlendirildiği bu endekste Lübnan ise en son sırada kaldı.

İşte Orta Doğu'nun en güçlü ordularının listesi:
1- Türkiye
2- İran
3- Mısır
4- İsrail
5- Suudi Arabistan
6- Irak
7- Birleşik Arap Emirlikleri
8- Suriye
9- Katar
10- Kuveyt
11- Umman
12- Ürdün
13- Yemen
14- Bahreyn
15- Lübnan

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.