Beyzade Haber

Parfümünüzün kalıcılığını en az 5 kat artıracak muhteşem ipucu

AİLE

Gün boyu ferah ve çekici kokmak hepimizin isteği. Fakat sıktığımız parfümün tenimizde kalıcı hale gelmesi her zaman kolay olmayabilir. Sosyal medyada paylaşılan bu ilginç yöntem ile parfümünüzün veya tıraş losyonunuzun kalıcılığını katbekat artırabilirsiniz.

Güzel kokmak, özgüvenimizi ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce parfüm veya tıraş losyonu kullanırız. Fakat gün içinde terleme ve hareketlilik gibi faktörler parfümün etkisini azaltabilir.Peki bu kalıcılığı taze tutmanın bir yolu yok mu? İşte, parfümünüzün gün boyu sizinle kalmasını sağlayacak basit, pratik ve etkili bir yöntem.

Sosyal medyada yayılan bir video, parfümün kalıcılığını artırmanın sırrını açıklıyor. Charla’nın Temizleme İpuçları adlı sayfada paylaşılan bu video, vazelinin nasıl bir fark yaratabileceğini gözler önüne seriyor.Vazelin, eritildikten sonra parfüm ile karıştırılıyor ve buzdolabında soğutularak parfümlü bir vazelin haline getiriliyor. Bu yöntemle, parfümünüz cildinizde daha uzun süre kalıcı oluyor.

Vazelininizi eritmek için kaynar su kullanmak zorunda değilsiniz. Kullanıcılar, vazelini kalorifer gibi sıcak bir yüzeyde de eritebileceğinizi öneriyor.Bu yöntem, parmaklarınızı yakma riski olmadan, vazelininizi kolay bir şekilde eritebilir ve parfümünüz ile karıştırabilirsiniz.

Bu yöntem hakkında şüpheciyseniz, kuru cilt üzerinde kokuların daha az kalıcı olduğunu ve alkol bazlı parfümlerin cildi kurutabileceğini bilmek sizi ikna edebilir. The Guardian’dan bir gazeteci, bu teoriyi test etmek için parfüm sıkmadan önce bileğine vazelin sürdü ve gün sonunda vazelin sürülen bileğin daha güçlü koktuğunu belirtti. Siz de bu basit ama etkili yöntemi deneyerek, sevdiğiniz parfümün kokusunu gün boyu koruyabilirsiniz.Bu yöntem, günlük rutininize kolayca entegre edilebilir ve parfümünüzün etkisini maksimize edebilir. Kuru ciltte kokular daha uzun süre kaldığından bu yöntemin mantıklı bir temeli olduğu düşünülmektedir. Alkol içeren parfümler cildi kurutabilir. Bu nedenle vazelin cildin nem dengesini korumaya yardımcı olabilir.Bu tekniği kullanarak en sevdiğiniz parfümleri gün boyu kullanabilirsiniz. Hemen siz de bu yöntemi deneyin ve etkiyi görün.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.