Beyzade Haber

Pasta şeflerinin reçetelerini aratmayan bu şekerpare tarifi vazgeçilmeziniz olacak

AİLE

Birçok kişinin bayılarak tükettiği şerbetli tatlıların başında gelen şekerpareyi, bir de bizim tarifimiz ile deneyin!

Şekerpare tatlı dükkanlarının vitrinlerinde sergilenen başlıca şerbetli tatlılar arasında yer alır. Birçok kişinin severek tükettiği bu lezzet, çoğu zaman bayramlarda baklavanın yerine servis edilir.
Şekerparenin yapımı ustalık gerektiriyor olsa da doğru reçete, hemen hemen herkesin arzu edilen lezzete ulaşmasını sağlayabilir. Peki, şekerpare nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Aşağıda sıralayacağımız malzemeleri kullanarak 1 büyük tepsiyi dolduracak kadar şekerpare hazırlayabilirsiniz.
Şekerpare tarifi için gereken malzemeler tam ölçüleri ile şu şekilde sıralanabilir:

Şekerparenin yapım aşamaları birçok kişiyi ürkütür. Çünkü her şerbetli tatlıda olduğu gibi şekerparede de hamurun ve şerbetin kıvamı son derece önemlidir.
Lezzetli bir şekerpare tatlısı için hamurun kesinlikle ele yapışmaması gerekir. Bu neden ile yukarıda sıralamış olduğumuz ölçülere uymanızda fayda vardır.
Şekerpare yapımına tatlının şerbetinden başlanır. Şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye ilave edin ve ocağa alın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Şerbet soğurken hamurun yapımına geçin. Bunun için irmik ve un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alarak karıştırın. Ardından irmiği ve azar azar da unu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde eden kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin. Yağlı tepsiye dizdiğiniz şekerparelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün.
Şekerparelerinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Burada fırın ayarının fansız olması gerektiğini unutmayın. Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve 3- 4 dakika kadar bekledikten sonra şerbeti tepsinin her yanına eşit olacak şekilde dökün. Afiyet olsun!

Şekerpare şerbetin içerisinde en az 2 saat bekletildikten sonra servis edilmelidir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.