Beyzade Haber

Pastanelere koşmanıza gerek yok, bu tarif ile evde profiterol hazırlamak çok kolay

AİLE

Profiterol yapmaktan çekinenler için son derece basit bir reçete hazırladık. İşte yemelere doyamayacağınız evde profiterol tarifimize dair ayrıntılar…

Sıklık ile satın alınan profiterol, arama motorları üzerinden de sorgulanır. Evde kendi profiterolünü kendi hazırlamak isteyen pek çok kişi, bu enfes lezzet için oluşturulmuş tam ölçülü reçeteye ulaşmaya çalışır.
Bazı kaynaklara göre vatanı bilinmeyen bazı kaynaklara göre ise tıpkı ekler gibi Fransız mutfağına ait olan profiterol, son derece lezzetli bir tatlıdır. Tek lokmada tatlı krizlerini bastıran bu lezzet, evlerin mutfaklarında da çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, evde profiterol nasıl yapılır? İşte profiterol yapımının püf noktalarına dair ayrıntılar…

Evde profiterol tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Evde profiterol tarifinin yapımına, tatlının muhallebisinden başlayın. Bunun için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri aktarıp ocağa alın. Karışım kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve vanilya ile tereyağını tencereye ekleyip karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi soğuması için bir kenara alın.
Profiterolün muhallebisi soğurken hamurun yapımına geçin. Su ve yağı ocakta kaynatın. Tencerenin içerisine 1 su bardağı unu, 1 fiske tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin. Sonrasında ocağın altını kapatın ve karışımı iyice soğutun.
Soğuyan hamur karışımının içerisine yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasının içerisine alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek tek sıkın. Profiterol hamurlarını önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45- 50 dakika kadar pişirin. Bu sürede fırının kapağını asla açmayın.
Profiterol hamuru soğuduktan sonra her bir lokmanın arasına muhallebi sürün. Sonrasında ise sosu hazırlayın. Hafif koyu kıvamda olan sosu profiterollerin üzerine dökün. İşte bu kadar, tatlınız hazır. Afiyet olsun!

Hazırlık aşaması 30 dakika, pişirme aşaması ise 50 dakika kadar süren evde profiterol tarifimiz 6- 8 kişiliktir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.