Beyzade Haber

Pastanelere ödeme yapmaya gerek yok, çilekli pasta hazırlamak bu tarif ile çok kolay

AİLE

Evde, pastaneleri aratmayacak lezzette çilekli pasta hazırlamak mümkün! İşte favorileriniz arasına girecek çilekli pasta tarifine dair ayrıntılar…

Günümüz şartlarında pasta satın almak dahi birçok kişi için lüks haline geldi. Artan fiyatlardan ötürü pastanelerin önlerinden geçmeye dahi çekinen tüketiciler, özellikle özel günlerini kutlayabilmek adına evde, pastaneleri aratmayacak lezzette pastalar hazırlayabilmenin yollarını araştırmaya başladı.
Pastanelere yüzlerce lira ödemek istemeyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde; tart kalıbında çilekli pasta tarifine yer verdik. İşte ayrıntılar…
Tart kalıbında çilekli pasta tarifi gerek görünümü gerek ise de lezzeti ile pastacıların gizli reçetelerini aratmayacak.
Tart kalınında çilekli pasta tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
2 tane yumurta, 1 su bardağı un, 1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu (kek için).
Yarım çay bardağı şeker, 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı (krema için). Üzeri için 300 g çilek.
Keki ıslatmak için yarım çay bardağı süt.
Tart kalıbında pasta tarifinin yapımına kekten başlayın. Bunun için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp iyice çırpın. Ardından tüm malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hafif yoğun bir kek hamuru elde ettikten sonra kek kalıbını önce margarin sonrasında ise tereyağı ile yağlayıp üzerine un serpin. Kek hamurunuzu kalıba döküp 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken kremanın yapımına geçin. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte pişirdiğiniz kremanız kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Tereyağı ve vanilyayı kremaya ekleyip iyice karıştırın.
Pişip soğuyan kekinizi yarım çay bardağı süt ile ıslatın. Üzerine kremayı yayın. Çilekleri temizleyip kremanın üzerine dizin. Tatlınızı 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Sizler için düzenlemiş olduğumuz tart kalıbında çilekli pasta tarifimiz 8- 10 kişiliktir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.