Beyzade Haber

Pastırma sıcakları kapıda! Hafta sonu hava nasıl olacak?

AİLE

Meteoroloji hafta sonu tatil planı yapacaklara güzel haberi duyurdu. Hafta sonuna ait hava raporları yayınlandı. Merakla beklenen günlük hava durumu beklentileri duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava raporu yayınlandı. Ülke genelinde birçok yer parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacakken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul ve Sinop çevreleri, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Ülke genelinde hava durumu mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanı Okan Bozkurt’un açıklamalarına göre, Kasım ayı için yapılan kar yağışı beklentilerinin aksine sıcak hava dalgası, halk arasında “pastırma yazı” olarak bilinen dönemle yaşanacak. Bozkurt, bu sıcaklık artışının Kasım ayının ortalarında başlayacağını duyurdu.
Kasım ayı boyunca hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinde, hatta yer yer bu normallerin üstünde seyredeceğini belirten Okan Bozkurt, pastırma yazının 11-12 Kasım’da başlayacağını ve 20-25 Kasım tarihleri arasında etkili olacağını açıkladı. Bozkurt, bu dönemde hava sıcaklıklarında büyük bir düşüş beklenmediğini vurguladı.
25 Ekim Cuma hava durumu tahmin haritası

26 Ekim Cumartesi hava durumu tahmin haritası

27 Ekim Pazar hava durumu tahmin haritası

28 Ekim Pazartesi hava durumu tahmin haritası

Kaynak: Haber Merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.