Beyzade Haber

Saadet vekili Çalışkan tasarruf tedbirlerinin eğitime etkisini sordu

SİYASET

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e "Tasarruf tedbirlerinin eğitime olumsuz etkileri" başlığı altında bir soru önergesi sundu. Çalışkan, son dönemdeki bazı uygulamaların eğitimin sağlıklı yürütülmesine engel teşkil ettiğine dair iddiaları gündeme getirdi.

Son günlerde özellikle temizlik görevlileri ile ilgili tartışmalar nedeniyle gözler eğitim alanına çevrildi. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bir soru önergesi sunarak eğitim ile ilgili merak edilenlere ilişkin soruların cevaplanmasını istedi.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e "Tasarruf tedbirlerinin eğitime olumsuz etkileri" başlığı altında bir soru önergesi sundu.
Çalışkan, 7 sorudan oluşan soru önergesinde, “Okullara 30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması yönünde Bakanlığınızca yazılı veya sözlü bir talimat verilmiş midir? Şayet söz konusu sınıflar kapatılırsa köy okulları başta olmak üzere norm fazlası olacak öğretmenlerle ilgili idari bir tedbir alınmış mıdır? Bütün okul binalarında yeterli temizlik görevlisi bulunmakta mıdır? Bu yıla kadar Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında haftanın 5 günü çalışan temizlik personeli tasarruf gerekçesiyle görevlendirilmediği için İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalıştırılacak temizlik görevlileri eğitim dönemi boyunca beş gün çalışacak mıdır? Okullarda temizlik ihtiyacının velilerin inisiyatifle çözülmesine yönelik idari tedbirler uygulanmakta mıdır? Ülkemizdeki okul binası ve bu binalarda çalışan kadrolu temizlik görevlisi sayısı kaçtır? Okulların temizlik ürünü ihtiyaçları hangi yolla karşılanmaktadır?” sorularının cevaplandırılması talep edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.