Beyzade Haber

Saldırgan mübaşirken kaçakçılık, dosyasına şüpheli olarak girmiş!

GÜNDEM

Ankara’da 22 Ekim günü HSK binası içinde müfettişi Mehmet Aslan’ın bıçaklanması ile ilgili dikkat çeken bilgilere ulaşıldı. Buna göre Aslan’ı bıçaklayan yemekhane çalışanı Berat C., 2016 yılında Keban Adliyesi’nde mübaşir olarak çalışırken, yine o dönemde aynı adliyede başsavcı olarak görev yapan Aslan’ın yürüttüğü kaçakçılık soruşturmasında ismi şüpheli olarak yer almış.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) binasında önceki günlerde korkunç bir saldırı gerçekleşti. HSK yemekhanesinde bulaşıkçı olarak çalışan Berat C. öğle yemeği sonrası bahçeye çıkan HSK müfettişi Mehmet Aslan’ı sırtından ve boğazından bıçakladı. Saldırgan, yakalanırken, Aslan hastaneye kaldırıldı. Tıbbi müdahalelerin ardından Aslan, hayati tehlikeyi atlattı.

Saldırıya uğrayan Aslan ve saldırganın 2016 yılında Elazığ Keban’da aynı adliyede çalıştıkları, Aslan’ın o dönem adliyede başsavcılık yaptığı, zanlının ise mübaşir olarak çalıştığı öğrenildi. Berat C. sorgusunda saldırıyı neden gerçekleştirdiğini açıklamazken, Millî Gazete yaşanılan olayın perde arkasına dair dikkat çeken bilgilere ulaştı.

Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre; saldırıya uğrayan HSK müfettişi Aslan, 2016 yılında Elazığ Keban Adliyesi’nde başsavcılık görevi yürütürken, bir kaçakçılık çetesine yönelik soruşturma başlatıyor. O soruşturma kapsamında şüphelilerden birinin de o dönem adliyede mübaşir olarak çalışan Berat C. olduğu iddia edildi.

Soruşturma sonrası adliyeden uzaklaştırılan Berat C., Nisan 2024 yılında HSK yemekhanesinde işe başlıyor. Kısa süre sonra Aslan, Berat C.’yi HSK içinde görünce, “Adı kaçakçılık dosyasına karışmış birinin HSK’da işi ne diyerek” kendisi hakkında tutanak tutuyor.

Konuyu sözlü olarakta dile getirdiği belirtilen Aslan’a, Berat C.’nin dosyadan affa uğradığı bu nedenle çalışmasında bir sorun olmadığı yönünde bir cevap veriliyor. Ancak Berat C.’nin HSK’ya bir milletvekilinin referansı ile alındığı bu nedenle de dokunulmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Aslan’a iyiden iyiye kinlenen Berat C. 22 Ekim’de Aslan’a saldırı gerçekleştiriyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.