Beyzade Haber

Servis hakkı iptalinden vazgeçildi, servisler devam edecek

EKONOMİ

Tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılan ve büyük tepki çeken kamudaki servis hizmeti, yeniden verilmeye devam edilecek. Konuyla ilgili yazı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi. Kararı gazetemize değerlendiren memur sendikaları, karardan vazgeçilmesini olumlu karşıladı.

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamu çalışanlarının toplu sözleşme ile elde edilen servis hizmeti kaldırılmıştı. Servis hizmeti, yeniden verilmeye devam edilecek. Konuyla ilgili yazı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi. Kararı sendika temsilcileri ve kamu çalışanları olumlu karşılarken, tasarrufun toplu sözleşme haklarından yapılmaması gerektiğinin altı çizildi.
Toplu sözleşme ile elde edilen servis hakkının, hukuksuz bir şekilde engellendiğine dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bazı kamu kurum ve kuruluşunda personelin mağdur edildiğinin altını çizerek, “Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir” ifadelerini kullandı.
Tasarruf tedbirleriyle servislerin kaldırılmasına ilişkin kararı yargıya taşıyan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, alınan karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Tasarruf, israftan yapılır. Toplu sözleşme kazanımı olan servis hizmeti bir israf değildir. Bunun üzerine bir aylık eylem takvimi gerçekleştirdik. Sonunda yanlıştan dönüldü. Sesimizi duyan, mağduriyetin giderilmesi için kamu görevlilerinin yanında olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Yazgan, servislerin kaldırılmasıyla trafik yoğunluğunun artacağı, toplu taşımanın yetersiz kalacağı, kamu görevlilerinin işe gitmesinde sorunlar yaşanacağına dikkat çektiklerini de hatırlatarak, “Bir toplu sözleşme kazanımı kolay elde edilmiyor. Talep etmeden önce gerekliliğini ortaya koyuyoruz. Servis hizmeti de bu şekilde elde edilmiş bir kazanımdır. Kamu görevlilerinin mesaiye istikrarlı ve vaktinde ulaşmasını sağlayacak, iş motivasyonu ve verimliliğini artıracak bir uygulamadır. İnsanlar yıllardır bu hizmete göre düzenlerini kurdu. Servislerin kaldırılmasıyla herkes ne yapacağını şaşırmıştı” dedi.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.