Beyzade Haber

Silah gönderemedik, bari kefen gönderelim!

DÜNYA

Tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de, bir yıldan fazla süredir devam eden soykırım, yaşanan acıları her geçen gün daha da büyütüyor.

Soykırımcı İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 792 Filistinli şehit oldu, 100 bin 412 kişi de yaralandı.
Gazze’yi yerle bir eden İsrail, bölgeyi sadece bombalamakla kalmıyor aynı zamanda, abluka altına alarak ilaç,yiyecek ve gıda ürünlerinin girişini de engelliyor.

İsrail bombalarla katledemediği Filistinlileri aç bırak öldürmek istiyor.
Bölgede her türlü insani malzeme eksik, öyle ki Filistinliler cenazelerini gömecek yer dahi bulamazken, cenazeleri saracak kefende temin edemiyorlar.
Kefen olmadığı için cenazeler battaniyelere, çarşafa ya da benzer şeylere sarılarak defnediliyor. Gazze’ye silah, askeri mühimmat, en ufak bir askeri teçhizat dahi gönderemeyen İslam dünyası, bölgeye kefen göndermekten bile aciz.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki halkın korunması ve ihtiyaçlarının karşılanmasında uluslararası toplumun yetersiz kaldığı vurgulanırken, en azından hayatını kaybedenlerin onurlu bir şekilde defnedilebilmesi için kefen gönderilmesi talebinde bulunuldu.
Açıklamada, "Dünyaya çağrımızdır: Halkımıza koruma ve barınak sağlamada başarısız olan ve gıda ile ilaç girişini sağlayamayan dünya, en azından şehitlerimizin bedenlerini örtebilmemiz için kefen göndermeye çaba göstersin." ifadelerine yer verildi.
Gazze’de soykırımı seyreden İslam dünyasının yöneticileri, inşallah Filistin Sağlık Bakanlığı’nın kefen çağrısına da kayıtsız kalmaz…
Kaynak: internet haber merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.