Beyzade Haber

Sırada KHK’lılar mı var? KHK’lılara af mı geliyor? Yeni düzenleme KHK’lıların önünü nasıl açıyor?

GÜNDEM

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile tokalaşıp birlik ve beraberlik mesajları vermesinin yankıları sürüyor. Uzatılan bu el bir anlamıyla KHK’lıların da eli olarak da yorumlanıyor.

Muhalefet erken seçim isteğini her geçen gün daha yüksek sesle ifade ederken, oyları hayli düşen hatta anketlerde CHP’nin gerisinde olduğu görülen Ak Parti ve MHP’nin, farklı kesimlerden oy almak için ‘açılım stratejisi’ izliyor. DEM Parti’ye uzatılan el bu stratejinin bir parçası.Bahçeli’nin DEM Parti’ye yönelik adımı KHK’lıları da umutlandırdı. KHK’lılar arasında çok sayıda DEM Partili bulunuyor. Uzatılan bu el bir anlamıyla KHK’lıların da eli.
Ailelerini de hesaba katınca oy potansiyeli hayli yüksek olan KHK’lıların Cumhur İttifakı radarında olması sürpriz olmaz.
‘Yargı altın çağını yaşıyor’ diyen Vatan Partisi Genel başkanı Doğu Perinçek’te geçtiğimiz aylarda KHK’lıların kazanılması gerektiğini belirterek, ezber bozan bir çıkış yapmıştı.

Yıl sonu yaklaşıyorken, uzun zamandır beklenen 9. Yargı Paketi Meclis’te görüşülmeye başlandı.
Bütçe görüşmelerinden önce yeni yasanın Meclis’te kabul edilmesi öngörülüyor.
Kasım ayında yeni yasanın kabul edileceği ifade edilirken, kısa bir süre önce KHK’lıların yeni yasaya ilişkin umutlarını arttıran bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde, Anayasa Mahkemesi (AYM) KHK ile ihraç edilen ancak mahkeme yoluyla işlerine geri dönen memurlara tazminat verilemeyeceği yönündeki hükmü oy birliği ile iptal etti.
KHK ile ihraç edilerek işlerinden olan ancak itiraz üzerine kamu görevlerine geri dönenlerin tazminat alamayacağına dair karar, itiraz üzerine AYM’ye taşınmıştı.
AYM, itirazı haklı bularak “göreve iade edilen kamu personellerine tazminat verilmez” hükmünü oy birliği ile kaldırdı. Bu karar KHK’lılar için büyük bir umut ışığı oldu.

KHK’lılar için bir diğer umut ışığı da yeni yasada yer alan düzenleme.
Türkiye'de toplam 404 cezaevi bulunuyor cezaevlerinde 342 bin 526 tutuklu ve hükümlü bulunuyor.
Cezaevlerinin toplam kapasitesi ise 295 bin 268, yani kapasite fazlası 47 bin 258 kişi cezaevlerinde.
9. Yargı Paketi 5 ay ceza alan bir kişi de cezaevine girecek, daha önce 3 yıldan fazla ceza alanlar cezaevine giriyordu.

Zaten haddinden fazla dolu olan cezaevlerinde daha çok insan demek. Cezaevleri bu yükü kaldıramaz bu yüzden KHK’lılara yönelik atılacak bir adım cezaevlerini rahatlatmış ve yer açmış olacak.
Daha önce Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hiç sıcak bakmadığı EYT’yi, yeniden başkan seçilmek için çıkarmak zorunda kalmıştı. Cumhur İttifakı için işler iyiye gitmezken, toplumsal barış, birlik beraberlik adına KHK’lılara ilişkin yeni bir düzenleme yapılırsa kimse şaşırmasın.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.