Beyzade Haber

Siyah poşetler içinde balya balya paralar! Yok böyle bir transfer ücreti!

EKONOMİ

Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar bugünkü yazısında geçmişte medya dünyasındaki ses getiren transferlere dikkat çekti.

Munyar, 1980’li yıllarda yayın hayatına başlayan Güneş Gazetesine transfer olan gazetecilerin yüksek transfer paralarını siyah poşetler içinde aldıklarına değindi. İşte ilgili o satırlar;
“1981 yılında dönemin önde gelen şirketler topluluğundan, Hisarbank’ı da çatısı altında bulunduran Çavuşoğlu-Kozanoğlu Grubu, gazete kurmaya karar verdiğinde önce Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güneri Civaoğlu’nu transfer etti.
500-600 bin tirajlı Tercüman Gazetesi’nin başından ayrılıp, Güneş Gazetesi’ni kurmak üzere kolları sıvayan Güneri Civaoğlu, başta yıllardır çalıştığı gazete olmak üzere, muhabirden yazara meslektaşlarını transfer yoluna gitti.
Civaoğlu ile el sıkışan gazeteciler, belirlenen transfer ücretlerini anında vezneden nakit aldı, maaşları da 2’ye, 3’e, 4’e hatta 5’e katlananlar oldu.
Güneş Gazetesi’ne transfer olan meslek büyüklerim arasında bulunan Necati Doğru, 1985-1986’da Hürriyet Gazetesi’nde, 1987-1992’de Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürümüz olduğu dönemlerde o günü şöyle anlatırdı:
Melih Aşık’la birlikte Güneş Gazetesi’ne gittik. El sıkıştığımız gün vezneden siyah market poşeti içinde transfer için anlaştığımız toplu paraları nakit olarak verdiler.
Ardından da eklerdi:
Arkadaşlar, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) var. Hepimiz de üyesiyiz. Başarılı toplu sözleşme yaptığı dönemler oluyor. Ancak, Güneş Gazetesi’yle başlayan yüksek maaş, toplu para uygulaması gazetecileri enflasyondan en iyi transferin koruduğunu ortaya koydu.
Güneri Civaoğlu’nun Güneş Gazetesi’yle estirdiği rüzgar, açtığı yol, benim de ilk yüksek tirajlı gazeteye geçme şansımın açılmasını sağlamıştı…”
 
 
 
 
Kaynak: Ekonomi Gazetesi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.