Beyzade Haber

Sofrasından bu besini eksik etmeyen ne kalbe ne de kolesterole yakalanıyor!

SAĞLIK

Daha güçlü bir bağışıklık için uzmanlar özellikle bazı besinleri daha sık tüketmeyi öneriyor. Bu besinlerden biri ise kalpten kolesterole kadar birçok hastalıktan vücudu koruyor. İşte o besin…

Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan güçlü bağışıklık sistemi, uzmanların sıklıkla hatırlattığı yaşamsal konuların başında geliyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi için dengeli ve düzenli beslenme ise hiç tartışmasız şart oluyor. Sıklıkla dengeli ve düzenli beslenmeyi öneren uzmanlar, özellikle bazı besinlerin güçlü bir bağışıklık sistemi için daha sık tüketilmesini öneriyor. Bu besinlerden biri olan zencefil adeta vücudu baştan aşağıya korumaya alıyor.

Sağlıklı bir beslenme listesinde yer alması gereken zencefil, birçok şekilde tüketilebiliyor. Özellikle de zencefilin çayının içilmesini öneren uzmanlar, düzenli zencefil tüketenlerin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu gerçekleştirmiş olduğu araştırmalarla da ortaya koymuş bulunuyor. Peki, zencefilin faydaları nelerdir? Zencefil çayı nasıl yapılır? İşte zencefilin faydaları ve zencefil çayı tarifi…

Hemen hemen her mutfakta bulunan zencefil, uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre vücudu baştan aşağıya koruyor. Özellikle içerisinde bulundurduğu güçlü anti inflamatuar sayesinde insan vücudunda meydana gelebilecek iltihapları engelliyor. Aynı zamanda zencefilin bu özelliği araştırmalara göre eklem ağrılarını geçiriyor. Artrit, kas ağrıları gibi ağrılar da zencefil içindeki anti inflamatuar sayesinde iyileşiyor.
Mide bulantısından kusmaya kadar birçok sağlık problemini gideren zencefil aynı zamanda düzenli tüketildiğinde sindirim sorunlarına da iyi geliyor. Tıbbın ilaç kaynaklarından biri olan zencefil içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde mideyi yatıştırarak, daha düzenli bir sindirim sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra uzmanların özellikle güçlü bir bağışıklık için önerdiği zencefil, vücudun hastalıklara karşı korunmasında yardımcı oluyor.

Bağışıklık güçlendirici olarak da bilinen antioksidanlar ve anti inflamatuar bileşenleri bolca içeren zencefil, kalp sağlığına destek verdiği gibi düzenli tüketilmesi halinde kan dolaşımını daha iyi hale getiriyor. Bu sayede kolesterol seviyesini düzenleyen zencefil, kalp hastalıkları riskini en aza indirerek, kalp dostu olan besinler arasında yer alıyor.

Çin’de sıkça tüketilen besinlerden biri olan zencefil, birçok şekilde tüketilebiliyor. Ancak güçlü bir bağışıklık sistemi için uzmanlar zencefilin özellikle çay şeklinde tüketilmesini öneriyor. Zencefil çayı için 1 parça taze zencefil kökü, 2 bardak kadar su ve bir dilim limon ya da bal yeterli oluyor. Zencefil çayının yapımı için ise, ilk olarak zencefil kökünü iyice yıkadıktan sonra, kabuğunu soymanız gerekiyor. Ardından dilimlenen ya da rendelenen zencefiller, 2 bardak kaynatılmış su içerisine atılıyor. Su ve zencefilin demlenmesi için karışımı kısık ateşte bir 15 dakika kadar daha kaynatmak gerekiyor. Son olarak süzülen bu çay, bal ya da limonla tüketilebiliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.