Beyzade Haber

SON DAKİKA! Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı

ÇEVRE

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Anadolujet'e ait bir uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan AnadoluJet’e ait yolcu uçağı, meydana gelen olumsuz hava koşulları sebebiyle pistten çıkarak çamur arazide durabildi.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.30’da havalanan uçak, Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na inişi sırasında pistte tutunamayarak kaydı ve toprak zeminde durdu. Uçak yağıştan dolayı Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra, ikinci iniş denemesini gerçekleştirdi ancak iniş sırasında pistten çıktı.
Tam doluluk oranına sahip olan uçaktaki yolcularda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, havalimanı yetkilileri yolcuların güvenli şekilde tahliyesi için çalışmalara başladı. Yoğun yağışların etkili olduğu bölgede, uçağın iniş öncesi Yüksekova semalarında bir süre tur attığı ve ikinci iniş denemesinde pistten çıktığı öğrenildi.
Aralarında Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar’ın da bulunan uçakta bekleyiş sürüyor.
AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Kaynak: NTV
"Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.