Beyzade Haber

Sorunların çözümü Millî Görüş kadroları ile mümkün olacaktır

GÜNDEM

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Elazığ’da vatandaşlar ile bir araya geldi…

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Elazığ’da gerçekleştirilen “Yeniden Büyük Türkiye Konferansı”na katıldı. Konferansta konuşan Arıkan, “Türkiye’de yaşanan sorunların çözümü ‘Önce Ahlâk ve Maneviyat’ prensibi ile hareket eden Milli Görüş kadroları ile mümkün olacaktır” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Elazığ’da “Yeniden Büyük Türkiye Konferansı”na katıldı. Arıkan, konferansta Türkiye’nin sorunlarına ve dış politikada yaşanan sorunlara dikkat çekerken, sorunlarının çözümünün Milli Görüş hareketi ile mümkün olduğunu belirtti.
“Yeniden Büyük Türkiye Konferansı”nda konuşan Arıkan, bölgemizde 50 ve 100 yıllık planların olduğuna dikkat çekti. Arıkan, İsrail’in Türkiye’ye saldırmasının çok uzak bir ihtimal olmadığını belirterek, “1999 depreminde dönemin ABD Başkanı Bill Clinton Türkiye'ye gelmişti. Geldiği esnada da TBMM'de bir konuşma yapmıştı. Demişti ki; önümüzdeki 25 yıl boyunca bu coğrafyada gerçekleşecek hadiselerin kararları bu çatı altında alınacak. Bugün 25’nci yılın içindeyiz. Çok önemli tehlikelerin, çok önemli gelişmelerin arifesinde olduğumuz bir süreçteyiz. Burada şahıslar, partiler üzerinden bir değerlendirme yapmadan konuşuyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de siyaset anlayışının değişmesi gerektiğine dikkat çeken Arıkan, yeni nesil siyaset anlayışının ortaya konulması gerektiğini belirterek, “Türkiye'de artık kuru ekmek üzerinden siyaset yapmak, cambaza bak prensibi üzerinden siyaset yapmak, geleneksel muhalefet anlayışı ile iktidar ne yaparsa yapsın, yanlıştır mantığıyla siyaset yapma dönemi bitti. Türkiye'de yeni nesil siyaseti ortaya koymamız gerekiyor. Hedef Türkiye. Bunu bilmemiz lazım. İki tane müdahale edemedikleri ülke kaldı. Bunlardan biri İran, biri Türkiye. İran da topun ağzında. Olan biteni hep beraber yaşıyoruz. Allah korusun Türkiye'ye sıçramaları an meselesi” diye konuştu.
Türkiye’nin geçmişte dış politikada birçok şahsiyetli adım attığını ifade eden Arıkan, “Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Amerika’nın ambargosuna karşılık, Erbakan Hoca’mız onların üslerini kapatarak cevap verdi. Yine İsrail’in işgal eylemleri nedeniyle 1997 yılında Erbakan Hoca’mız tarafından diğer tüm partilerin imzası alınarak Filistin’e asker gönderildi. Ama şu an bırakın böylesine bir adımı en küçük bir ticareti kesemiyoruz buna engel bile olmuyoruz. O gün gerçekleştirdiğimiz şeyler bugün imkânsız olarak gösteriliyor. Ama inşallah bizler tüm bu oyunları bozacak bir şuura ve teşkilata sahibiz. Bu oyunları genel ve yerel seçimlerde prensibi önce ahlâk ve maneviyat olan Saadet Partisi’ni iş başına getirerek yapacağız. Türkiye’de yaşanan sorunların çözümü ‘Önce Ahlâk ve Maneviyat’ prensibi ile hareket eden Milli Görüş kadroları ile mümkün olacaktır. Kimse ümitsizliğe düşmesin, bu sorunları inşallah tüm kademelerimizle milletimizle birlikte çözeceğiz” dedi.
TÜİK’in istatistiklerine bakıldığı zaman Türkiye’nin borçlu bir ülke olduğuna dikkat çeken Arıkan, Türkiye’nin yüzde 71’nin borçlu olduğunu belirtti. Arıkan, “Borçlu olan yüzde 71'in de yüzde 56'sının borçlarının bankaya olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Diğer taraftan Türk-İş'in verilerine göre açlık sınırı 21 bin lira. Bir kamuoyu yoklaması simit, ayran ve çaydan müteşekkil üç öğün yemek yiyen 4 kişilik bir ailenin TÜİK verilerine göre 22 bin 600 liralık bir gelire ihtiyacı var. Asgari ücreti hepimiz biliyoruz, emekli maaşlarını hepimiz biliyoruz. Türkiye'de adliyelerde hukuk davası açılmış icra dosyalarının sayısı 22 milyona ulaşmış. Kaç seçmen var; 60 milyon. Her 3 kişiden 1'i şu anda icralık vaziyette” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.