Beyzade Haber

Teknik Elemanlar! “Sosyal haklarda geride kaldı”

GÜNDEM

Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın talimatıyla kurulan Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor.

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul Şubesi, istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TEKDER İstanbul İl Başkanı Selim Kaya, “Bugün teknik elemanlar sosyal haklar açısından geride kalmış durumda. Bu durumun düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Toplantıya, gemi mühendisi olarak TEKDER kurucu kadrosunda yer alan Millî Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek de katıldı.
TEKDER’in İstanbul Şubesi, önceki gün Başakşehir’de geniş katılımlı bir istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Tanışma ve kaynaşmanın ön planda olduğu programa, TEKDER kurucularından olan Millî Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, TEKDER İstanbul İl Başkanı Selim Kaya’nın yanı sıra mimarlar, mühendisler, teknik elemanlar ve çeşitli öğretim üyelerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda ayrıca İstanbul’un çeşitli ilçelerine yeni temsilciler atandı.

Yaptığı konuşmada teknik elemanların hayatın her alanındaki rolüne dikkat çeken TEKDER İstanbul İl Başkanı Selim Kaya, “Hayatımızın her alanında teknik elemanlar vardır. Kullandığımız arabaları yapanlar mühendislerdir, evleri inşa edenler mimarlar ve teknikerlerdir. Teknik elemanlar, işlerini layıkıyla yaptıklarında, hayatımızda birçok şey düzgün bir şekilde ilerlemeye devam edecektir” şeklinde konuştu. Selim Kaya, teknik elemanların hakları konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Eskiden teknik elemanların sosyal haklar açısından doktorlarla eşdeğer seviyede olduğunu hatırlatan Kaya, “Bugün ise teknik elemanlar sosyal haklar açısından geride kalmış durumda. Bu durumun düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diyerek, mesleğin hak ettiği değeri geri kazanması için çalışacaklarını ifade etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.