Beyzade Haber

Terazi burcunda halkalı güneş tutulması bugün: Saat kaçta ve nerede izlenebilir?

AİLE

Astroloji meraklılarının heyecanla beklediği an geldi! Terazi burcunda gerçekleşecek olan Halkalı Güneş tutulması, bu gece gökyüzünde görülecek. Güneş önce hilal şeklinde görünecek, ardından etrafında parlak bir halka oluşturacak. Peki, Halkalı Güneş tutulması saat kaçta ve Türkiye'den görülecek mi? İşte detaylar...

Nisan ayındaki tam güneş tutulmasının ardından gözler bu kez halkalı tutulmaya çevrildi. 2 Ekim'de gerçekleşecek olan bu gök olayı, Dünya'nın bazı bölgelerinde güneşin ateş çemberine dönüşmesiyle görsel bir şölen sunacak. 2 Ekim 2024 tarihinde halkalı Güneş tutulmasının Türkiye'den izlenip izlenemeyeceği ise merak ediliyor. Peki, Halkalı Güneş tutulması ne zaman başlayacak ve nerelerden görülecek? 

Güneş'in bir kısmının Ay tarafından örtülmesiyle oluşan halkalı Güneş Tutulması, 2 Ekim 2024 tarihinde saat 21:46'da başlayarak gökyüzünde etkileyici bir görüntü oluşturacak. Terazi burcunda gerçekleşecek olan 10 derecelik bu ender gök olayı, yaklaşık 7 dakika 25 saniye sürecek.

Bu yılın en beklenen gök olaylarından biri olan halkalı Güneş Tutulması, Şili ve Arjantin'in güneyinde gerçekleşecek. Kuzey ve Güney Amerika'nın geniş bir bölgesinden izlenebilecek bu eşsiz olay, Türkiye'den maalesef gözlemlenemeyecek.
NASA, 2024'teki halkalı Güneş tutulmasından 1,5 yıl sonra tekrar aynı noktada bir Güneş Tutulması daha yaşanacağını belirtiyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.