Beyzade Haber

Terör örgütüyle müzakere tartışmaları sürerken! Kritik noktaya hain saldırı

GÜNDEM

Türkiye’de yeniden çözüm süreci ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dikkat çeken ‘Öcalan’ çıkışının ardından, Ankara’da dün öğle saatlerinde bomba ve silah sesleri duyuldu.

Türkiye’de yeniden çözüm süreci ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dikkat çeken ‘Öcalan’ çıkışının ardından, Ankara’da dün öğle saatlerinde bomba ve silah sesleri duyuldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi. Saat 15.30 sıralarında tesis önüne taksi ile gelen biri erkek biri kadın iki terörist, önce nizamiye kapısına bombalarla saldırdı.

Erkek teröristlerden biri nizamiye kapısına hazırladıkları bomba ile saldırırken kadın terörist, önce gasbettikleri taksi şoförünü şehit edip daha sonra kapıdan çıkanların üzerine mermi yağdırdı. Çıkan ilk çatışmada kadın terörist tesis önünde etkisiz hale getirildi. Bunun üzerine son kalan terörist nizamiye kapısına bomba ile saldırdı ve tesis içerisine sızdı.

1984 yılında kurulan TAI, Türkiye’nin önde gelen havacılık ve uzay şirketlerinden biri. TAI, entegre havacılık ve uzay sistemlerinin üretimi, entegrasyonu, tasarımı, geliştirilmesi, modernizasyonu ve yaşam döngüsü desteği konusunda uzmanlaşmış bir şirket. TAI, Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayisinde önemli bir rol oynamakta. TAI ayrıca tek motorlu süpersonik gelişmiş jet eğitim ve hafif savaş uçağı olan Hürjet’i (adını merhum Türk havacılık öncüsü Vecihi Hürkuş’tan almıştır) ile de bilinir. Hürjet, hâlâ geliştirme aşamasında. Savaş uçağının ilk prototipi, geçen yıl 25 Nisan’da ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Tesis içerisine giren terörist, sığınaklara yönlendirilen personelin bir bölümünü rehin aldı. Bölgeye gönderilen JÖH ve PÖH ekipleri ile çatışan terörist, daha sonra üzerindeki bombayı patlattı. Bölgeyi kontrol altına alan ekipler, rehineleri ve sığınaklardaki personeli tahliye etti. Terör saldırısında 2 teknisyen, 1 güvenlik görevlisi, 1 mühendis ve 1 taksici şehit oldu.

Tusaş’ın Ankara’da teröristler tarafından saldırıya uğrayan fabrikasının temelinden yine Millî Görüş çıktı. Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan şirketin temelinin açılışında rahmetli Oğuzhan Asiltürk’ün olduğu bu fotoğraf da tarihteki yerini aldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.