Beyzade Haber

Uluslararası Denizli Yatağan Tarih ve Kültür Sempozyumu başlıyor

KÜLTÜR SANAT

GAYE Vakfı’nın ana sponsorluğunu üslendiği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İslami İlimler Enstitüsü ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen, “Uluslararası Denizli Yatağan Tarih ve Kültür Sempozyumu” 25-27 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İslami İlimler Enstitüsü ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen “Uluslararası Denizli Yatağan Tarih ve Kültür Sempozyumu” 25-27 Ekim 2024 tarihlerinde PAÜ İslami İlimler Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gaye Vakfı’nın ana sponsorluğunda ve PAÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenecek olan sempozyumda, Yatağan’ın tarihî, dinî ve kültürel mirası geniş çapta ele alınacak. Yatağan ve çevresi, eski dönemlerden itibaren önemli bir yerleşim alanı olarak tarihte büyük roller üstlenmiş, Bizans’tan Osmanlı’ya birçok medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Özellikle verimli tarım arazileri ve bıçak-kılıç zanaatında gösterdiği başarı ile öne çıkan bölge, tarihî, dinî ve sosyal açılardan kapsamlı bir araştırmaya konu olmamış bir hazine niteliğinde. Bu sempozyumla, Yatağan’ın tarihî ve kültürel zenginlikleri bütüncül bir bakış açısıyla ele alınacak.

Sempozyumda, başta GAYE Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit olmak üzere birçok akademisyen ve uzman yer alacak. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen 40’tan fazla bilim insanı, bu önemli tarihî ve kültürel alan hakkında sunumlar yapacak. Prof. Dr. Tuncer Baykara, Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın gibi isimlerin yanı sıra YÖK Üyesi İSAM Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir de etkinliğe katılarak, Yatağan’ın sosyo-kültürel değerleri üzerinde konuşmalar gerçekleştirecek. Detaylı bilgi ve sempozyum programı için PAÜ’nün ilgili web sayfaları üzerinden erişim sağlanabiliyor.
İlgili web sayfaları;
1. https://www.pau.edu.tr/islamiilimler/tr/sayfa/sempozyum-programisymposium-program-2
2. https://www.pau.edu.tr/islamiilimler/tr/sayfa/denizli-yatagan-history-and-culture-symposium-2024-summary-presentation-booklet
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.