Beyzade Haber

Usta Kalem, AKP'deki kronik sorunu yazdı: “Kandırıldık”

GÜNDEM

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, bugünkü köşe yazısında son dönemde hükümet kanadında tekrar duyulmaya başlanan “kandırıldık” sözcüğüne dikkat çekti.

Zeki Ceyhan, Milli Gazete'deki bugünkü yazısında son dönemde hükümet kanadında tekrar dillendirilen “kandırıldık” sözcüğünü ele aldı. 
"Son günlerde “kandırıldık” sözcüğünü yine duymaya başladık! İnsanlar herhangi bir konuda başarısız olduklarında hata yapmış olduklarını itiraf etme yerine başkaları tarafından kandırılmış olduklarını ileri sürerek sorumluluk almaya yanaşmıyorlar." diyen Ceyhan, "Sanki lafı “bizi kandırmasalar bu sıkıntılar yaşanmayacaktı” demeye getirmeye çalışıyorlar. Ve “kandırılmayı” adeta bir “meziyetmiş” gibi göstermeye uğraşıyorlar! Bir gün kendilerine “ikide bir niye kandırılıp durduklarının hesabının sorulacağını” hiç akıllarına getirmiyor olmalı! Kandırıldık sözcüğünü babasından sonra oğlundan da duyunca bu konunun genetik bir mesele olup olmadığını düşünmeye başladık. Sahi bu genetik bir mesele olabilir mi?" sorusunu yöneltti. 
İşte Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan'ın o yazısı:
Genetik mi acaba?
"Son günlerde “kandırıldık” sözcüğünü yine duymaya başladık!
İnsanlar herhangi bir konuda başarısız olduklarında hata yapmış olduklarını itiraf etme yerine başkaları tarafından kandırılmış olduklarını ileri sürerek sorumluluk almaya yanaşmıyorlar.
Yani “ben ya da biz doğru yapacaktık ama falan ile filan kanımıza girdi, bizi yanılttı” demek suretiyle suçu “başkalarının” üzerine atmayı tercih ediyorlar.
Sanki lafı “bizi kandırmasalar bu sıkıntılar yaşanmayacaktı” demeye getirmeye çalışıyorlar.
Ve “kandırılmayı” adeta bir “meziyetmiş” gibi göstermeye uğraşıyorlar!
Bir gün kendilerine “ikide bir niye kandırılıp durduklarının hesabının sorulacağını” hiç akıllarına getirmiyor olmalı!
Kandırıldık sözcüğünü babasından sonra oğlundan da duyunca bu konunun genetik bir mesele olup olmadığını düşünmeye başladık.
Sahi bu genetik bir mesele olabilir mi?
Bu konuyu merak ediyoruz ama bu konudan çok günün birinde kimi insanların da kamuoyunun karşısına geçip “biz de kandırdık” deyip demeyeceklerini merak ediyoruz.
Öyle ya, bir kandırılan olduğuna göre bir de kandıran olmalı.
Bugüne kadar hep kandırılan tarafın açıklamalarına kulak misafiri olduk!
Ama “kandırdık” diye gerçekleri dile getiren birine henüz rastlamadık!
Mesela enflasyon verileri konusunda böyle bir babayiğit zuhur etse ne kadar güzel olur değil mi?
Bir babayiğit, bir mangal yürekli çıksa ve enflasyon verileri açıklanırken hangi kriterlerden hareketle enflasyonu olanından çok daha düşük olarak ilan ettiklerini itiraf etse!
Sizce böyle bir babayiğit çıkar mı ya da çıkabilir mi?
Çok fazla ümitvar değiliz ama hepten de ümitsiz olmayı kendimize yakıştıramıyoruz.
Bir gün böyle bir babayiğidin, böyle bir mangal yüreklinin zuhur edeceğini düşünüyoruz.
Çünkü gerçeklerin zaman içinde ortaya çıkma gibi alışkanlığı olduğunu biliyoruz. Nasıl birileri çıkıp kandırıldık diyorsa birilerinin de “biz de kandırdık” demelerini bekliyoruz. "
Kaynak: internet haber merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.