Beyzade Haber

Uzman isim canlı yayında kritik asgari ücret açıklaması yaptı

EKONOMİ

SGK Uzmanı İsa Karakaş, vatandaşlar tarafından merakla beklenen asgari ücrete beklenen ara zamla ilgili açıklamalarda bulundu

Türkiye genelinde son dönemde yaşanan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düştü. Milyonlarca vatandaş ise yaşanan bu zor durum karşısında asgari ücrete ara zammın gelip gelmeyeceğini merak ediyor. 
SGK uzmanı İsa Karakaş, temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen zam ile ilgili canlı yayında kritik bilgiler paylaştı. TGRT Haber'e konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, kamu çalışanlarına yapılacak zammın temmuz ayında yapılacağını aktardı.

SGK uzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamada asgari ücrete eylül ayında zam gelmesini beklediğini belirtti. Buna göre, Asgari ücrete yapılması beklenen zam miktarını ise 4 bin TL olarak hesapladı. 

Karakaş, konuyla ilgili "Yapılacak zam, asgari ücretle geçinen vatandaşların hayat pahalılığı için önemli bir destek olacak. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak." ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.