Beyzade Haber

“Yanlış havacılık politikaları nedeniyle 1 milyar Avrodan mahrum kalıyoruz”

GÜNDEM

Türk Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasından yapılan açıklamada, yanlış havacılık politikaları nedeniyle Türkiye’nin büyük bir döviz gelirinden mahrum kaldığına dikkat çekilerek, “Sayıştay Başkanlığının verdiği tavsiyeler dinlenmediği için ülkemiz her sene 1 milyar avro gelirden mahrum kalıyor.

Türk Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasından yapılan açıklamada, yanlış havacılık politikaları nedeniyle Türkiye’nin büyük bir döviz gelirinden mahrum kaldığına dikkat çekilerek, “Sayıştay Başkanlığının verdiği tavsiyeler dinlenmediği için ülkemiz her sene 1 milyar avro gelirden mahrum kalıyor. Hava sahamız ve havalimanlarımızı kullanan uçaklar bize 30 avro civarı ödeme yaparken bu fiyat Avrupa ülkelerinde 80 avro civarına çıkıyor” denildi.
Dünyanın en büyük hava sahalarından birisi olan Türkiye’de, uygulanan yanlış havacılık politikaları nedeniyle her sene büyük bir döviz gelirinden mahrum kalıyoruz. Türkiye, hava sahasını ve havalimanlarını kullanan havayolu şirketlerinden birim başına 30 avro alırken, Avrupa’da bu ücret 80 avroya kadar çıkıyor. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasının, Türkiye havacılığına ilişkin yayınladığı basın açıklamasında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Türk Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasının açıklamasında, “Sayıştay Başkanlığının verdiği tavsiyeler dinlenmediği için ülkemiz her sene 1 milyar avro gelirden mahrum kalıyor. Hava sahamız ve havalimanlarımızı kullanan uçaklar bize 30 avro civarı ödeme yaparken bu fiyat Avrupa ülkelerinde 80 avro civarına çıkıyor. Ayrıca özlük haklarının verilmediği Türk hava trafik kontrolörlerimiz Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü çatısı altında istihdam edilmektedir. Maaşları, emeklilik primleri, kullandıkları servisler ve eğitimlerinin tamamı ülkemizin de üyesi olduğu, Belçika’nın başkenti Brüksel merkezli Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) adlı kuruluş tarafından karşılanmaktadır. Devlet bütçesine hiçbir yükleri olmamakla birlikte maaşlarından kesilen vergilerle bütçeye destek sağlamaktadırlar. Sayıştay Başkanlığının verdiği tavsiyelere göre kontrolörlerimize hak ettikleri verilirse, senelik 1,5 milyar TL ülkemize ayrıca bir kaynak oluşacak. Bunun 500 milyon TL’si direkt vergi olarak hazineye gidecek” ifadeleri kullanıldı.
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.