Beyzade Haber

Yemeklere 1 kaşık eklemek kalp ve damar hastalıklarını önlüyor

AİLE

Bu içeriğimizde zaman zaman yanlış düşüncelerin oluşmasına yol açan kuyruk yağının faydalarından bahsettik. İşte detaylar…

Birçok kişi tarafından ‘zararlı’ olarak nitelendirilse de uzmanlara göre insan sağlığını çok çeşitli açılardan destekleyen kuyruk yağı, yemeklerin lezzetlerini de artırmaktadır. Bazı memeli hayvan türlerinin vücutlarından elde edilen kuyruk yağının mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu yağın genel sağlık tablosunun yanı sıra cilt sağlığı açısından da son derece faydalı olduğunu belirtti.
Bazı inanışlara göre evde kuyruk yağı kavurmak, o evin bereketlenmesine vesile olur. Birçok alanda kullanılabilen bu yağ, özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Peki, kuyruk yağı tam olarak nedir, ne işe yarar? Kuyruk yağının faydaları nelerdir? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Kuyruk yağı, özellikle erkek koyunlardan elde edilir. Türkiye’de en kaliteli kuyruk yağının Gaziantep yöresinde elde edildiğine dair bazı söylemler bulunmaktadır.
Kuyruk yağı, doymamış yap asitleri bakımından son derece zengindir. Bu, yağın insan sağlığını çok çeşitli açılardan destekleyecek özellikte olduğunu gösterir.

Yüzyıllar önce İbn- i Sina tarafından da tavsiye edilen kuyruk yağının insan sağlığını birçok açıdan desteklediği bilinmektedir.

Kuyruk yağı genel olarak faydalı bir içeriğe sahiptir. Vitaminler, mineraller, antioksidanlar bakımından son derece zengin olan bu yağın cilt sağlığını da desteklediği bilinir.
Cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olan kuyruk yağı, aynı zamanda masaj yolu ile uygulanması halinde romatizma kaynaklı ağrıları da dindirir. Cildi doğal olarak yenileyen bu yağ, cilt hastalıklarına yakalanma olasılığını da düşürür. Ayrıca bu yağın kaş ve kirpiklerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olduğu da bilinir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.